- Et godt utgangspunkt

TIL-trener Per Høgmo mener gutan kan slå spanjolene i returkampen på Alfheim.

Sigurd Rushfeldt

Tromsøs Sigurd Rushfeldt like etter at dommeren blåste av kampen i Bilbao. Athletic Bilbao vant 3-2 i det første av to møter.

Første play off-kamp mellom Tromsø og Athletic Club Bilbao i UEFA Europa League ble spilt på San Mamés stadion i Bilbao i Spania torsdag kveld.

Athletic Bilbao - Tromsø

Tromsøs Kevin Larsen i duell med Athletic Bilbaos Andoni Iraola torsdag kveld.

Tromsø var på vei mot en sensasjonsseier, men Athletic Bilbao vendte til 3-2 med to mål i de fem siste minuttene.

Morten Moldskred og Joel Lindpere ga de norske gjestene ledelsen
hver sin gang med fine langskudd. Lindperes scoring i det 78. minutt så ut til å ordne det som ville vært en herlig og alt annet enn ufortjent 2-1-seier for Per-Mathias Høgmos menn, men det skulle ikke holde helt inn.

Oscar de Marcos utlignet fra spiss vinkel i det 85. minutt, og på overtid nikket Fernando Llorente inn vinnermålet.

På høyde

Mens Stabæk ble utspilt av Valencia på Fornebu, og skapte svært lite sjanser, var Tromsø fullt på høyde med Athletic Bilbao på bortebane.

Mads Reginiussen i Bilbao

Det var mange tøffe tak på San Mamés stadion. Her er Mads Reginiussen mot Athletic Bilbaos Gaizka Toquero.

Gjestene skapte mange gode muligheter, og i det 42. minutt fikk Moldskred fulltreff fra 20 meter. Ballen føk inn, og Tromsø kunne gå til pause med ledelse.

Forspranget sto seg til det 62. minutt, og det forsvant på forsmedelig vis. Javi Martnez stormet inn i feltet og kastet seg da Kevin Larsen var på vei inn i duell, selv om det aldri var kontakt mellom de to.

Den sveitsiske dommeren ble lurt av filmingen og dømte straffespark til vertene. Larsen fikk gult kort for protester, og Martnez satte selv straffen i mål.

Dramatikk

Tromsø ga seg ikke for det. I det 78. minutt ble det borteledelse igjen, da Lindpere ble spilt fram av Ruben Yttergård Jenssen og sendte et lurt venstrebeinsskudd flatt i mål ved stolpen.

Per Høgmo

Tromsø-trener Per Høgmo klør seg i hodet etter at seieren glapp, nesten på overtid.

Sead Ramovic spilte meget bra og avverget flere store sjanser, men han ble lurt av de Marcos-skuddet fem minutter før slutt.

På overtid glapp markeringen i midten på et innlegg fra venstre, og Llorente kunne nikke inn 3-2.

- Straffesparket var feil

Tromsø-trener Per Høgmo var fornøyd med første omgang, men resten av kampen var han ikke like fornøyd med.

- Straffesparket vi fikk i mot oss var feil. Det var en viktig situasjon for kampen. Spanjolene fikk da tenning etter at de hadde begynt å bli sliten. Jeg er misfornøyd med de to siste målene som vi slapp inn. Spesielt skulle vi tatt og unngått 2-2-målet, sa Høgmo til NRK like etter kampslutt.

Meh Høgmo depper ikke tross tapet:

Joel Lindpere

TIL-spiller Joel Lindpere jublet etter sin flotte scoring.

- Vi hadde et par småglipper på slutten, men alt i alt var det en solid gjennomført kamp av oss. 3-2 er et godt utgangspunkt foran hjemmekampen på Alfheim og avansement til gruppespillet. Jeg mener vi har meget gode muligheter til å slå spanjolene når de kommer til Tromsø, sa Høgmo.

- Veldig surt

Assistenttrener Agnar Christensen oppsummerer bortetapet slikt:

– Rent umiddelbart etter kampslutt føles det selvfølgelig veldig surt å miste en seier vi godt kunne ansett som fortjent, og vi er alle preget av en viss bitterhet. Men stemningen er i ferd med å snu i gruppa vår. Som jeg, er også spillerne i ferd med å bli stolt over den prestasjonen vi har levert her nede, sier assistenttreneren til til.no.

I likhet med Høgmo mener Christensen at Tromsø har gode sjanser i returmøtet på Alfheim.

– Jeg anser mulighetene for å være ganske gode. Vi trenger ikke mer enn 1-0 for å gå videre, og det tror jeg vi kan klare. Men kampen på Alfheim kommer til å bli en helt annen enn den vi opplevde i dag. Jeg tror ikke vi kan regne med at de kommer til å være særlig interessert i å være spesielt offensive etter den leksjonen vi ga dem i dag. Det må vi ta høyde for når vi velger taktikk i forkant av den kampen, sier han til nettstedet.

Returkampen spilles på Alfheim stadion 27. august.

Kampfakta:

Athletic Bilbao (Spania) Tromsø 3-2 (0-1)

• Kampen er slutt
  • 90. min: 3-2. Athletic Bilbao går opp i ledelsen ved Fernando Llorente
  • 87. min: Stor mulighet for Tromsø på hjørnespark. Header like over målet
  • 86. min: 2-2. De Marcos utligner for Athletico Bilbao. Skrur ballen forbi Ramovic. Nydelig mål...
  • 77. min: 1-2. Joel Lindpere skyter i mål fra 20 meter!!!
  • 74. min: Gult kort til Athletic-spiller
  • 73. min: Igjen ei flott redning av Ramovic. Enhåndsredning
  • 72. min: Flott redning av Sead Ramovic
  • 71. min: Tromsø farlig på kontring
  • 70. min: Gult kort til Athletics Fernando Amorebieta
  • 66. min: Spanjolene presser voldsomt
  • 63. min: Fernando Llorente vil ha straffe etter å ha blitt sparket i magen
  • 62. min: 1-1. Javi Martínez på straffespark