Tromsø på listen over Europas beste byer

«Byen flyter mellom to fjorder, og gir deg en blanding av nordisk arkitektur og nærhet til de arktiske elementene».

Nordlys

Nordlyset over Tromsdalstinden, med hurtigruta og Ishavskatedralen i forgrunnen.

Foto: Ole Christian Salomonsen

I en ny kåring gjort av verdens største reisenettsted Lonely Planet, er Tromsø en av byene i Europa som de anbefaler å ta turen til i 2015.

Blant byer som Amsterdam, Akureyri, The Azores og Piedmont, er Nordens paris den eneste byen i Skandinavia som er omtalt som «Lonely Planets beste steder i Europa i 2015».

Flytende mellom to fjorder

Under bildet til Tromsø, som ligger på 9. plass, skriver de følgende:

– Tromsø er en voksende by full av muligheter og opplevelser. Byen flyter mellom to fjorder, og gir deg en blanding av nordisk arkitektur og nærhet til de arktiske elementene. Takket være snødekte fjell og nært villmarksliv, er det mye å finne på året rundt.

De anbefaler også å besøke det nye flytende, snøkrystallformede luksushotellet som Tromsø kommune signerte en intensjonsavtale på i fjor. I artikkelen står det at hotellet er forespeilet å åpne rundt juletider 2016.

God markedsføring

trond øverås

Daglig leder for Visit Tromsø, Trond Øverås, sier at slike kåringer kvalitetsstempler byen.

Foto: Simen Follesø Røiseland / NRK

Daglig leder for Visit Tromsø, Trond Øverås, mener slike kåringer er positivt ikke bare for Tromsø, men for hele Nord-Norge og Norge.

– Jeg er glad for alle artikler som setter Tromsø på kartet, og omtaler byen som et spennende reisemål i Arctic. En kåring i Lonely Planet er selvfølgelig en kjempebetydning for oss, sier Øverås til NRK.

Han forteller at markedsmessig er denne typen markedsføring viktig, og positivt.

– Det er en markedsføring vi ikke kan kjøpe, og noe mange gjester kanskje legger enda mer vekt på. De gir byen en journalistisk innslagsport, og det er veldig viktig for alt av reisemål, og selvfølgelig også for Tromsø, sier reiselivslederen.

Øverås sier det er vanskelig å måle den direkte effekten av slike saker.

– Men det er et kvalitetsstempel, og mange som tenker å reise til Nord-Norge velger kanskje å plotte inn Tromsø på reiseruten etter å lest gode omtaler om byen, sier han.