Hopp til innhold

Tromsø kommune jakter på firma som kan stoppe vannlekkasjer

Kommunen skanner hele det europeiske markedet for å finne kompetanse innafor tetting av vannlekkasjer i rørene til det nye vannverket som er under bygging i Tromsø.

Drikkevannsprojekt under bygging i Tromsø

Det er lekke vannrørene fra fjæra og opp til dette trykkbassenget nord på Tromsøya som er årsaken til konflikten.

Foto: MARITA ANDERSEN / NRK

Etter et internt møte i Tromsø kommune mandag formiddag er det klart at kommunen per nå ikke skaffer ny entreprenør i kommunens påbegynte drikkevannsprosjekt.

– Vi foretar ingen direkteanskaffelse på entreprenør nå, sier seksjonsleder for Vann – og avløp, Geir Helø til NRK.

Forrige uke ble det kjent at Tromsø kommune i august hadde hevet millionkontrakten med hovedentreprenøren i drikkevannsprosjektet, Einar Sørensen maskinentreprenør AS etter en betent konflikt om ansvar for vannlekkasjer i utbyggingsprosjektet.

Einar Sørensen maskinentreprenør AS mente det ikke var grunnlag for kommunen å si opp kontrakten med dem, og saksøker Tromsø kommune.

Leter med lykt og lupe

Neste sommer er det meningen at Tromsø kommunes ny vannfabrikk nord på Tromsøya skal være i drift, og sørge for vannforsyning til hele byen, og fastlandet rundt. Men vannrørene som er lagt fra fjæra og opp til vannfabrikken lekker, og kommunen er på desperat jakt etter et firma som har den kompetansen som må til for å reparere lekkasjene.

Kommunen kjenner, ifølge Helø, til et østerriksk firma som har kompetanse på området, men kjøper foreløpig ikke tjenesten av dem.

– Vi skanner hele det europeiske markedet på nytt for å finne ut som det er flere firma som kan gjøre denne relingsjobben som omhandler store dimensjoner og høye trykk. Vi vil bruke alle kontakter vi har innen Norsk Vann, SSTT (NoDig bransjeforening i Norden) og andre mulige som vet noe, sier Helø.

Tromsø kommune vil også sende ut en intensjonskunngjøring i europeiske innkjøpsdatabaser for å komme i kontakt med firma.

– Hva som skjer etter at dette er gjort får vi komme tilbake til, sier seksjonsleder for Vann – og avløp, Geir Helø.