NRK Meny
Normal

Tromsø er landets best hotellby så langt i år

Tromsø har så langt i år vært landets beste hotellby. Ingen andre byer har hatt så stort belegg på hotellene som ishavsbyen.

The Edge

Til tross for at antallet hotellrom har økt med 30 prosent på et år, klarte hotellene å selge så mange rom at Tromsø ligger på topp når det gjelder utnyttelse av kapasiteten. Her er byens nyeste storhotell, The Edge.

Foto: NRK

De fire første månedene i år, har hotellene i Tromsø klart å selge 65 prosent av alle hotellrommene som er tilgjengelig i byen. Dette er den høyeste beleggsprosenten i landet.

Økt kapasitet

Geir Solheim

Direktør Geir Solheim i NHO reiseliv er svært fornøyd med at Tromsø topper listen over best utnyttelse av hotellrom.

Foto: NHO

– Dette er imponerende, sett i lys av at Tromsø har hatt en økning i antallet hotellrom på nesten 30 prosent siden i fjor. Det sier avdelingsdirektør i NHO reiseliv, Geir Solheim.

– Reiselivsaktørene i byen har gjort en god jobb over langt tid, og har kjent sin besøkelsestid, sier han.

– At Tromsø ligger på topp til tross for at vi har fått flere nye hoteller med hundrevis av senger, er det all grunn til å glede seg over, sier reiselivsdirektøren.

– Vet årsaken

– Nordlyset er trolig det ordet som kortest beskriver årsaken til det gode resultatet. Tromsø har klart å etablere en solid posisjon som vinterdestinasjon, sier Solheim.

– Når turistnæringa har mer å gjøre i januar enn i juni, har man klart å få til noe, sier han.

Når antallet forretningsreisende er gått ned, og kurs- og konferansemarkedet ligger på samme nivå som før, er det viktig å finne nye nisjer.

– At Nord-Norge har klart å etablere to turistsesonger i året, er svært gledelig, og nå må vi jobbe for å holde trykket oppe, sier Geir Solheim.