NRK Meny
Normal

Tromsø-dansere til London: – Blir nok det største vi opplever

Som eneste norske bidrag ble dansere fra Kulturskolen i Tromsø plukket ut til å få opptre i Royal Albert Hall foran 6000 publikummere.

Som eneste norske bidrag ble dansere fra kulturskolen i Tromsø plukket ut til å få opptre i Royal Albert Hall foran 6000 publikummere.

Foto: Eskil Mehren/NRK.

Sammen med 21 andre danseskoler fra Europa skal dansere fra Kulturskolen i Tromsø til London i neste uke.

Av 500 søkere ble danserne i alderen 14 til 19 år fra Tromsø valgt ut for å opptre i Royal Albert Hall.

– Det er en utrolig stor greie. Å skulle danse der er noe av det største vi sikkert kommer til å gjøre i hele livet vårt, sier Sanna Worren.

– Tror jeg vil være sykt nervøs

Hvert år deltar hundrevis av dansere på Dance Proms i London, og nå skal danserne fra Tromsø ta London med storm.

– Jeg er nervøs allerede nå, men nervøs på en god måte. Vi gleder oss veldig.

Gruppen fra Tromsø er det eneste norske bidraget som ble valgt ut. Danserne mener det er en unik mulighet for å knytte kontakter for fremtidige samarbeidsprosjekter.

– Jeg tror det blir veldig skummelt. Vi er bare vant til å være på kulturhuset hvor det er 600 plasser, her er det 6000. Jeg tror jeg vil være sykt nervøs når jeg går på scenen, Astrid Johannessen.

– Blir trist når det er over

Inntil avreise neste uke skal det øves til minste detalj.

– Vi må ikke stresse så mye når vi er der, derfor må vi forberede oss godt. For at vi skal ha det gøy når vi først er der må vi kunne alle dansene og trene veldig hardt. Det blir i hvert fall veldig trist når det er over. Derfor må vi nyte det mens vi er der, sier Marie Johannessen.

Koreografien de skal fremføre i London dansen av elevene på fordypningsprogrammet i jazz og moderne, og er laget av Ingeborg Tågå Grytås og Maria Stødle. Koreografene ønsker å sette søkelyset på «flink-pike-syndromet».

Tematikken i dansen er hvordan kan man som ungdom i dag være pliktoppfyllende og ambisiøs, samtidig som man får leve ut sine ungdomsdrømmer.