NRK Meny
Normal

Troms Høyre vil ha disse på Stortinget på ny

Troms Høyre vil fortsatt kjempe for to representanter på Stortinget etter valget neste år.

Kent Gudmundsen og Regina Alexandrova

Disse ble renominert på Troms Høyres liste. Fra venstre Kent Gudmundsen og Regina Alexandrova.

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Fylkespartiet nominerte fredag kveld sine kandidater, på et nominasjonsmøte som var preget av ro og enighet. Det ble nemlig ikke foreslått noen motkandidater til lista som Elisabeth Aspaker, leder av nominasjonskomiteen, representerte.

I Troms Høyre har det i høst vært en debatt om plasseringen til Regina Alexandrova på lista. Hun kom i søkelyset i arbeidet med Langtidsplanen for forsvaret. Målselv Høyre har vært sterk misfornøyd. Lokalpartiet ønsket ikke henne på sikker plass.

Ved den skriftlige avstemminga fikk Alexandrova 53 stemmer. 10 stemte blankt. Kent Gudmundsen ble valgt med 59 stemmer. Fire stemte blankt.

– Vi har en god liste. Både Gudmundsen og Alexandrova har gjort en god jobb på Stortinget. Og Høyre har en god politikk som virker også i Nord-Norge.Vi håper på å oppnå 22,3 prosent oppslutning i 2017 som ved valget for tre år side, og være med på å sikre fortsatt en Høyre-ledet regjeringa, sier Aspaker til NRK.

Det er denne lista Troms Høyre går til valg med:

  • Kent Gudmundsen på førsteplass er bosatt i Tromsø, men opprinnelig fra Harstad. Han sitter i første periode på Stortinget, der han er medlem i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.
  • Regina Alexandrova er fra Bardu, og har for tiden sin første periode på Stortinget hvor hun sitter i Forsvars- og utenrikskomiteen. Alexandrova er i dag Høyres forsvarspolitiske talsperson
  • Geir-Inge Sivertsen er fra Finnsnes og er ordfører i Lenvik kommune for andre periode.

Einar Jahre Mustaparta fra Harstad, Ragnhild Berg Nilsen fra Tromsø og Geir Varvik fra Storfjord ble valgt på henholdsvis fjerde, femte og sjette plass.