Trist nyhet for sykkelfansen: – Cavendish stiller ikke i Arctic Race likevel

Sykkelstjerna Mark Cavendish var ventet å stille til start i Arctic Race of Norway, som starter neste uke. Men spurtkongen har ikke kommet seg helt etter velten i Tour de France.

France Cycling Tour de France

Mark Cavendish skadet skuldra i Tour de France tidligere i sommer. Skaden hindrer han nå i å starte i Arctic Race of Norway.

Foto: Christophe Ena / AP

Det bekrefter sjefen for Team Dimension Data, Douglas Ryder, til NRK søndag morgen.

– Dessverre stiller ikke Mark til start i Arctic Race of Norway likevel. Han er ikke frisk etter skulderskaden, sier Ryder.

Cavendish ødela skuldra i en velt på den fjerde etappen av Tour de France tidligere i sommer. Likevel var det håp om at en av de største stjernene i sykkelsirkuset skulle stille til start i Arctic Race of Norway som starter på torsdag.

– Det er viktig for Mark å få mest mulig ritt-trening nå før VM i Bergen. Det blir et veldig tøft mesterskap, så det er viktig at vi får Mark tilbake på sykkelsetet så snart som mulig, sa Ryder til NRK tidligere denne uken.

Men den medisinske sjekken viste altså at Cavendish ikke er klar for å konkurrere ennå.

Knut-Eirik Dybdal

Knut-Eirik Dybdal er skuffet over at Mark Cavendish ikke kommer til Nord-Norge likevel.

Foto: Dan Henrik Klaussen / NRK

– Vi visste jo at det var en risiko for at dette ville skje, og det er ikke så mye vi kan gjøre med det. Vi har forståelse for at Cavendish må prioritere som han gjør, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal til NRK.

Rittledelsen har fått beskjed fra Team Dimension Data om at de jobber med en god erstatter for Cavendish, men det er foreløpig ikke klart hvem det blir.

– Mark Cavendish er et navn folk som ikke er så interessert i sykkel også kjenner. Det er klart det ville vært viktig for rittet å få han hit, men vi har flere andre dyktige syklister i feltet og vi skal nok klare å arrangere et utmerket ritt likevel, sier Dybdal som avslører at lista over deltakere blir offentliggjort i morgen.