NRK Meny
Normal

Trippeldrapssaken starter i dag

39-åring kan få lovens strengeste straff.

Trippeldrap

Drapene skjedde i denne eneboligen på Tomasjord i Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune S. / SCANPIX

I Nord-Troms tingrett starter i dag rettssaken mot en 39 år gammel mann som er tiltalt for å ha drept tre personer i Tromsø.

Knivstakk alle tre

Det var natt til søndag 22. mars i år at 39-åringen, som var leieboer i et bolighus på Tomasjord i Tromsø, sparket inn døra som skilte hans leilighet fra hovedleiligheten, deretter gikk han opp til soverommene der de tre ofrene lå og sov.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at han har tatt livet av huseieren med flere knivstikk, deretter drepte han huseierens kone, som var gravid i 25. uke. Til slutt har han gått inn til kvinnens svigermor og tatt henne av dage med 22 knivstikk.

Mannen ble raskt pågrepet, og ble plassert i en psykiatrisk institusjon. På grunn av hans helsetilstand, tok det flere måneder før han kunne av høres.

Kan få lovens strengeste straff

Påtalemyndigheten er likevel av den oppfatning at den tiltalte var tilregnelig da drapene fant sted, og at han derfor skal gjennom en ordinær rettssak.

Den 39 år gamle leieboeren i huset erkjente straffskyld da han ble siktet etter drapene. Nå er han tiltalt for tre forsettlige drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Statsadvokaten har tatt forbehold om at han kan komme til å kreve lovens strengeste straff, 21 års forvaring, dersom den tiltalte blir kjent skyldig. Det er ventet at rettssaken i Nord-Troms tingrett vil vare til 2. september.