Trenger propan fra deg – hvis ikke blir ikke banen ferdig i tide

Har du propan stående i garasjen som du ikke trenger? Da kan du bidra til at den nye løpebanen på Charlottenlund i Tromsø blir ferdig i tide.

Legger løpedekke på Charlottenlund

Tromsø kommune trenger desperat propan til arbeide med løpebanen på Charlottenlund. Her er Shaban Biba i full gang med dekkelegginga.

Foto: Privat

Kommunen i full sving med å legge løpedekke på den nye løpebanen på Charlottenlund. Men de er helt avhengig av propan for å få lagt gummi i banen, og har gått tom for dette i kveld.

– Det ble plutselig krise for oss. For å bli ferdig i tide må vi utnytte finværet denne uka. For neste uke kommer regnet, og da kan vi ikke jobbe med å legge løpebanen, sier Henrik Romsaas, prosjektleder for Tromsømarkaprosjeket i Tromsø kommune, til NRK.

Propan med industrikobling

Det er slik propan, kolber med industrikobling, Tromsø kommune trenger til løpebanedekket.

Foto: Privat

Romsaas og arbeiderne oppdaget raskt at alle bensinstasjonene i området var tomme for propan.

– Da tenkte jeg at vi måtte ty til «Facebook hjelper deg», sier han og ler.

Han la ut et innlegg på Facebook-gruppa «Nye Charlottenlund» der han etterlyste propanen.

– Vi bruker propanen til å varme opp gummiblandinga som legges på løpebanedekket, slik at den nesten koker. Deretter drar vi blandinga utover, også ligger den og herder og tørker. Til slutt blir løpebanedekket fast og fint.

Propan med industrikobling

Henrik Romsaas

Henrik Romsaas håper at tromsøværingene kan sjekke om de har propan til overs (Arkivbilde).

Foto: Eskil Mehren / NRK

Til arbeidet trenger kommunen propan med industrikobling.

– Dette er kolber som har skrukobling, altså ikke vanlig campingtilkobling. Jeg har et godt håp om at det skal finnes noen sånne flasker i Tromsø i kveld og i morgen. Vi henter flaskene og erstatter dem med nye senere, forteller Romsaas.

Forespørselen på sosiale medier har allerede båret frukter. En privatperson som hadde fem liter propan stående meldte seg raskt.

– Flere har også ønsket å hjelpe til, men vi trenger denne litt spesielle typen propan. Facebook-Innlegget begynner også å deles en del, så jeg får stadig nye tips.

Ment for allmennheten

Løpebanen som er under oppføring på Charlottenlund er til for alle. Den blir 400 meter lang og tre meter bred.

– Banen går rundt hele det indre området på Charlottenlund. Den følger terrenget, så den blir litt leken – den svinger og går litt opp og ned. Vi vet at både løpere og andre som er glade i å bevege seg bare går og venter på at banen skal åpne, sier Romsaas, og legger til:

– Men folk kan ikke ta banen i bruk før gummien er helt herdet og de hvite linjene er på. Dette vil i alle fall ta et par uker.