Trekker seg som leder i Troms Sp: – Nok er nok

Irene Lange Nordahl trekker seg som leder av Troms Senterparti med umiddelbar virkning etter en krevende tid.

Irene Lange Nordahl

Irene Lange Nordahl har vært fylkesleder i Troms Senterparti siden februar 2014.

Foto: Linda Pedersen

Irene Lange Nordahl meddelte fylkeslaget mandag om at hun trekker seg som leder av Troms Senterparti.

– Bakgrunnen for dette valget er at det siste året har vært svært krevende med store utfordringer som har vært tidkrevende. Det har vært interne prosesser i tilknytning til nominasjonene i to lokallag i Troms, Tromsø og Gratangen, som fylkeslaget har vært nødt til å håndtere, sier hun til NRK.

– Helt uholdbar situasjon

Lange Nordahl forteller at hun som fylkesleder har forsøkt å håndtere denne krevende situasjonen så godt som mulig sammen med fylkesstyret og generalsekretæren i partiet.

– Men i sum så har dette ført til en situasjon som for meg har blitt helt uholdbar. Derfor har jeg valgt å trekke meg som fylkesleder i partiet. Jeg skal fortsatt være medlem i Senterpartiet, men ikke som fylkesleder.

Etter at nominasjonsmøtet før jul i fjor endte i splittelse, har det vært uro i Tromsø Senterparti. I mars i år kom beskjeden om at halvet styret trakk seg.

– Vi håndterte den saken etter beste evne. Det har vært en krevende prosess, som vi nå har fått en ende på og det synes jeg er bra, sier Lange Nordahl til NRK.

– Nok er nok

Sammen med uroen i Tromsø Senterparti, har det vært flere saker innad som har skapt uenighet.

– Det har vært veldig krevende. Noen ganger kommer man til et punkt hvor man må erkjenne at nok er nok. Det punktet er jeg kommet til nå. Jeg er fremdeles veldig glad i partiet, men tiden var inne for at jeg gikk av som fylkesleder.

Fungerende ordfører, Svein Leiros

Svein Leiros er nå fungerende leder for Troms Senterparti.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

I januar i år ble det kjent at Irene Lange Nordahl ble ansatt som regional samfunnskontakt i oppdrettsselskapet SalMarNord AS. Oppdrett er et omstridt tema i flere partier, og i Senterpartiet.

Lange Nordahl sier at jobben ikke har noe med valget hennes om å trekke seg.

– Dette handler om forhold i partiet. Det at jeg trekker meg som fylkesleder i et parti jeg har vært medlem av i 33 år, viser at det noen ganger kan bli i meste laget for alle. Nå var toppen nådd for meg, nok er nok.

Vet ikke når ny leder blir valgt

Hun vil understreke at hun ønsker både fylkeslaget og lokallagene i Senterpartiet lykke til i valgkampen.

– Styret tar Irene Lange Nordahl sin beslutning til etterretning og beklager dette, skriver Troms Senterparti i en pressemelding.

1. nestleder Svein Leiros vil fungere som fylkesleder fram til ny leder er valgt.

– Når dette vil skje vil fylkesstyret avklare nærmere ved et senere tidspunkt, meddeler partiet.

Irene Lange Nordahl fra Sørreisa ble valgt til ny fylkesleder i Troms Senterpartiet februar 2014.