Trekker seg fra lokale verv

Roger Ingebrigtsen trekker seg som heltidspolitiker i Tromsø.

Roger Ingebrigtsen

Roger Ingebrigtsen trekker seg fra sine lokale verv i Arbeiderpartiet i Tromsø.

Foto: Roger Manndal / NRK

Roger Ingebrigtsen trekker seg som nestleder i Tromsø Arbeiderpartis kommunestyregruppe og som leder av valgkomiteen. Det betyr også at han trekker seg som heltidspolitiker i Tromsø.

Det er uklart om han trekker seg som kommunestyrerepresentant i Tromsø.

Odd Arne Thunberg

Leder i Tromsø Arbeiderparti, Odd Arne Thunberg

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

– Forholdet som folkevalgt reguleres av valglov og kommunelov, og er noe Tromsø kommune og Roger Ingebrigtsen må avklare dersom det aktualiseres, sier leder av Tromsø arbeiderparti, Odd Arne Thunberg til NRK torsdag ettermiddag.

Tidligere onsdag gikk gruppeleder i Tromsø arbeiderparti ut og ba Ingebrigtsen trekke seg fra sine verv i lokalpolitikken.

Intern uenighet om rollen som folkevalgt

Mer enn halvparten av kommunestyregruppen til Tromsø Arbeiderparti sier til NRK at de ikke kan leve med Roger Ingebrigtsen som kommunestyrerepresentant.

– Går det mot en splittelse innad i kommunestyregruppa?

– Nå har vi avklart mye i løpet av få døgn. De to aktuelle tillitsvervene som er viktige i forhold til Tromsø Arbeiderparti er tatt stilling til. På dette tidspunkt er det så langt vi kommer, sier Thunberg.

Thunberg ønsker ikke å mene noe om Ingebrigtsens rolle som folkevalgt.

– Jeg har ikke diskutert hans rolle som folkevalgt. Og ønsker heller ikke å uttale meg om det før jeg eventuelt har diskutert det med Roger Ingebrigtsen personlig, avslutter Thunberg.