NRK Meny
Normal

Tre menn tatt i stor norsk-russisk aksjon i Pasvik

Tre utenlandske menn ble i ettermiddag tatt i Pasvikdalen i en felles aksjon mellom politet, Forsvaret og det norske og russiske grensekommisariatet. De tre ble tatt på norsk side av grensen, men hadde åpenbart vært i Russland.

Grenseovergangen på Storskog

De tre utenlandske mennene har i følge politiet krysset russegrensen utenom den eneste lovlige grensestasjonen, Storskog (bildet)

Foto: Erlend Aas / Scanpix

De tre er pågrepet for brudd på riksgrenseloven.

Operasjonsleder Svein Erik Paulsen hos Øst-Finnmark politidistrikt sier de tre ble pågrepet på norsk side av grensen midt i Pasvikdalen.

– De hadde åpenbart vært over på russisk side og vi har gjort beslag i kommunikasjonsutstyr samt identifikasjonspapirer, sier Paulsen.

Sjelden aksjon

Aksjonen i dag ble gjennomført av norsk polti, Forsvaret samt det norske og russiske grensekommisariatet.

– Vi hadde også russiske tjenestemenn som kom direkte over grensen for å bistå, og hele aksjonen ble gjennomført på et meget god måte og med godt samarbeid over grensen, sier Paulsen.

At en aksjon som følge av grensepassering får denne dimensjonen er i følge operasjonslederen sjelden.

– Foreløpig er det for tidlig å si hva hensikten til disse tre mennene har vært. Det får vi komme tilbake til, sier Paulsen.

De tre som er utenlandsk er innbragt til Kirkenes der de vil bli avhørt. En videre etterforskning vil bli satt i gang i morgen, fredag.