NRK Meny
Normal

Tre kvinner siktet for hallikvirksomhet i Tromsø

Tre kvinner er pågrepet og siktet for hallikvirksomhet etter at politiet gikk til aksjon i Tromsø. Flere ble tatt inn til avhør.

Yngve Myrvoll

Politiinspektør Yngve Myrvoll sier at de har aksjonert mot tre massasjestudioer i Tromsø, og siktet tre personer i saken.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Dette handler om en virksomhet som har fått fotfeste i Tromsø, og vi har rettet fokus mot tre konkrete lokasjoner, sier politiinspektør Yngve Myrvoll.

Onsdag aksjonerte politiet i Tromsø mot tre massasjestudioer i byen, og pågrep tre kvinner. De er nå siktet for brudd på straffelovens paragraf 315, som omhandler hallikvirksomhet og formidling av prostitusjon.

Vi har siktet kvinnene for både hallikvirksomhet og for å ha stilt lokaler til disposisjon for prostitusjon, sier Myrvoll, som ikke ønsker å si noe om hvor de tre kvinnene er fra.

Politiet har siden våren 2017 etterforsket et miljø der det har vært hallikvirksomhet gjennom massasjetilbydere.

Du sier at dette har fått fotfeste i byen. Hva kan du si om prostitusjonsmiljøet i Tromsø?

– Jeg vil ikke påstå at det er snakk om et miljø. Her snakker vi om tre konkrete tilbydere av massasje som vi også mener har tilbudt seksuelle tjenester.

– Ser du for deg at flere personer vil bli pågrepet i saken?

– Det kan vi ikke utelukke.

Politiet mener kvinnene har tilbudt de seksuelle tjenestene både i massasjelokalene og på internett. Onsdag formiddag gjorde seg ferdig med de første ransakelsene av massasjestudioene. Videre skal de siktede kvinnene og flere vitner avhøres i saken.

Yngve Myrvoll sier at de har dokumentert et kundegrunnlag før de gikk til aksjon mot de tre lokalene, men ønsker ikke å si noe om hvor stort kundegrunnlaget er. Politiinspektøren legger til at de av vitnene som har utført seksuelle tjenester mot betaling kan befinne seg i en sårbar situasjon.

Politiet etterforsker hvorvidt kvinnene lot seg prostituere frivillig eller om det var en livssituasjon som involverte dem i virksomheten.

massasjeinstitutt Tromsø

Politiet har plombert ei dør på et av massasjestudioene de har ransaket i Tromsø.

Foto: Petter Strøm / NRK