Elger svømte til Tromsø

Tre elger som i natt kom i land ved Tromsø museum, er nå jagd til nord på Tromsøya. Elgene befinner seg nå nord for Tverrforbindelsen, opplyser politiet.

Tromsøya

Fem elger har i løpet av natta svømt over til Tromsø for å ta seg en bytur. Politiet forsøker å holde dem unna.

Foto: Halldor Asvall

Det er Tromsø ettersøksring som har klart å skremme de tre elgene vekk etter at de oppholdt seg i sentrumsnære områder.

Elgene skal ha kommet i land nord for Tromsø museum i natt. Troms politidistrikt meldte om elgenes uanmeldte besøk på Twitter litt etter klokka 4 natt til lørdag.

– Fredag formiddag ble det først observert en enslig elg ved Tromsø Museum. Så kom det inn melding om natta, klokka 1.40 om at to elgokser og en elgku, om lag 1,5 år gamle, hadde blitt observert i samme område, sa operasjonsleder Eirik Kileng til NTB i natt.

På flyplassen

I følge Kileng ble det også observert elg ved flyplassen i natt.

– Vi har fulgt dem siden de tre ble sett i natt. Så fikk vi melding klokka 2.10 om ytterligere to elger ved rullebanen på nordenden av flyplassen, så nå er det er i alt fem elger observert. De er på løpetur og i sentrum, og sånn kan vi ikke ha det. Vi samarbeider for øyeblikket med viltnemnda i et forsøk på å holde de unna sentrumsgatene, sa Kileng i natt.

Nå er altså de tre ledet til nord for Tverrforbindelsen og her skal de få være i fred, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer lørdag formiddag. Han kjenner ikke til de to elgene som skal ha kommet i land ved flyplassen og hver de eventuelt befinner seg.

Stress

Ifølge Kileng er det ikke noen dramatisk situasjon foreløpig og ikke uvanlig at elger svømmer over til Tromsøya og tar seg inn i sentrum.

– Der er det ganske tettbebygd, så vi prøver å holde dem unna, for de blir ganske stresset av det, sier han.

Elgene er ikke alene om å stresse.

– Folk som ser dem ringer oss, for de blir ganske skremte, det er ikke så ofte store dyr går rundt i byen her, sier operasjonslederen.

Ved seks-tiden lørdag morgen meldte politiet på Twitter at elgene hadde trekt nordover på Tromsøya.

Laster Twitter-innhold