NRK Meny
Normal

Politiet ber om tips etter grunnstøting

Politiet ønsker tips fra folk som var vitne til grunnstøtingen i Finnsnesrenna i formiddag.

Gisundet

Politiet undersøker nå hva som er årsaken til grunnstøtingen ved Olaholmen i Finnsnesrenna.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Ingen personer ombord kom til skade da tråleren «Plutonas» gikk på grunn i 10-tiden i formiddag. Politiet har rutinemessig tatt promilleprøver av mannskapet, og det er ingenting som tyder på at noen av dem var alkoholpåvirket.

– Slik det ser ut, har tråleren feilnavigert og gått på grunn midt mellom de to skipsleiene i Finnsnesrenna, sier havnesjef Arve Cruickshank i Lenvik.


For tida pågår det et arbeid med å sette opp permanente sjømerker i Finnsnesrenna. De to skipsleiene er derfor fulle av gamle, midlertidige og nye merker.

Finnsnesrenna

Det er for tida tett i tett med midlertidige sjømerker i Finnsnesrenna.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Mannskapet avhørt

Politioverbetjent Steingrim Ovesen ved Lenvik lensmannskontor vil foreløpig ikke kommentere omstendighetene rundt grunnstøtingen.

– Vi har foretatt de nødvendige avhørene ombord, og så vil vi også avhøre eventuelle vitner. Folk som har sett grunnstøtingen, må gjerne ta kontakt med oss, sier han til NRK.

Tråleren har ingen last ombord, og det er heller ingenting som tyder på at den kan forurense. Nå er det bare å vente og se om den kommer seg fra grunn av egen maskin etterhvert som det flør.

100 millioner kroner for å sikre området

Dette området i Midt-Troms som kalles Finnsnesrenna har i alle år vært kjent for sine trange og grunne passasjer, og mange skip har gått på grunn her.

For å redusere antall båter som går på grunn har de to leiene i Finnsnesrenna vært stengt i hver sine omganger, mens mudderarbeid har pågått. Det er blitt brukt omtrent 100 millioner kroner på å sikre området.

Det har også blitt sprengt bort rundt 100.000 kubikkmeter grunnfjell i skipsleia forbi Finnsnes.

Se video fra Gisundet:

Finnsnes

NRK har vært i kontakt med Sjøfartsdirektoratet. Det har foreløpig ikke tatt stilling til om det skal foreta seg noe.

Tidligere Lenvik-tråler

Ifølge havnesjef Arve Cruickshank het den aktuelle tråleren tidligere "Tromsland" og var eid av Fridtjof Jørgensen i Trollvik i Lenvik. For noen år siden ble den solgt til Russland. Der har den hatt fire ulike navn, før den i fjor høst ble solgt til Litauen.