Trakassert av lokale bilbøller

Idrettsungdom på treningsleir i Alta i helga fikk ødelagt mye av oppholdet da lokal ungdom bråkte om nettene og opptrådte truende.

Idrettsungdom på treningsleir i Alta i helga fikk ødelagt mye av oppholdet da lokal ungdom bråkte om nettene og opptrådte truende.

Politiet var utenfor Finnmarkshallen flere ganger for å stoppe villmannskjøringen. SE VIDEO HER.

En idrettsleder i Vadsø vil boikotte treningsleiren, dersom ikke arrangøren ikke får bukt med bråkmakerne.

Politiet ble tilkalt gjentatte ganger, uten at det hjalp.

– Jeg opplevde det som sterkt truende. På et tidspunkt rygget en mørk bil med sotede ruter opp mot meg og stanser bare 30 centimeter unna, sier Geir Vorren som er friidrettstrener for Vadsø Turn.

Filmet villmannskjøring

De tilreisende Vadsø følte seg trakassert og terrorisert. To netter på rad var det en jevn strøm av lokale bilbøller som holdt dem våkne.

Treneren filmet bilbøllene. Videoopptakene han har med seg hjem, viser for det meste motorsport. Biler som sladder rundt på isen – helt klart av den klart ulovlige typen.

Geir Vorren

Geir Vorren forteller at de følte seg trakassert og truet av sjåførene som lekte seg på isen utenfor Finnmarkshallen.

Foto: Arnstein Jensen / Nrk

Villmannskjøringen tok plass rett utenfor vinduene på Finnmarkshallen, hvor de tilreisende deltakerne fra Vadsø overnattet – slik de pleier.

De har opplevd råkjøring på samme sted gjennom flere år, men denne helgen toppet det seg.

Politi på stedet gjentatte ganger

Fredag kveld var det speilblankt på asfalten utenfor. Og der startet bråket allerede da gruppa ankom og skulle bære inn bagasjen.

– Det har vært et sant helvete siden vi kom. Det ble kjørt frem og tilbake og på kryss og tvers i ett. En av idrettslederne sa til meg at de måtte få ungene inn før de ble kjørt ned, forteller Vorren.

To politibiler og fem betjenter var i sving flere ganger gjennom hele helga, uten at effekten varte så lenge.

En av bilbøllene manglet førerkort, og politiet i Alta har opprettet sak.

– Å bli tatt av politiet er en ting, men dersom et uhell skulle skje kan det medføre både skade og død. Politiet ser alvorlig på det som har skjedd, sier politioverbetjent Svein Tore Nilsen.