NRK Meny
Normal

Trafikktrøbbel i Troms - og mer snø er i vente

Vind og snø har skapt store problemer i Troms i dag. Det har vært forsinkelser ved flyplassen på Langnes i Tromsø, hvor de har innkalt ekstra mannskaper for å holde trafikken i gang.

Trailer fast i Langnesbakken i Tromsø

En trailer skled ned Langnesbakken i Tromsø i kveld og trafikken måtte omdirigeres.

Foto: Torbjørn Krane / NRK

Også på veiene har det vært problemer. I Langnesbakken i Tromsø skled en trailer på den glatte nysnøen i ettermiddag og støtte sammen med to personbiler, men uten at noen kom til skade.

Flere veger og fergestrekninger har vært og er fortsatt stengt på grunn av uværet.

Troms polititdistrikt oppfordrer i kveld trafikantene til å kjøre forsiktig. Det er glatte veger og redusert sikt på grunn av snøen og vinden.

Her får du detaljert informasjon om situasjonen på vegene: Biltrafikk i Troms, Nordland, Finnmark – NRK Trafikk

Kraftig lavtrykk i kveld

– Et lite men intenst lavtrykk passerer rett over Troms i kveld. Det fører til kraftige snøbyger og fokk, opptil liten kuling utsatte steder, meldte meteorologen tidligere i dag.

Snøvær i Tromsø

Tromsøværingene har fått bruk for snøskuffa i dag, og mer snø er i vente.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Det er altså bare å forberede seg på snømåking, vind og snøbyger i hvert fall til og med i morgen.

– Den sterkeste vinden ser ut til å være på sørsiden av lavtrykket som passerer Troms i kveld. Det blir derfor en del vind og kraftige snøbyger og snøfokk i kveld på fastlandet, liten kuling utsatte steder, i sør kortvarig opp i liten storm. Det opplyste Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge i ettermiddag.

Uvær i nord

Mer snø og vind

Værvarselet for Nord-Norge det kommende døgnet er også prega av rufset vær:

I Nord-Norge ventes nordvestlig stiv kuling utsatte steder, og snø-og sluddbyger, lokalt med torden vest for Lyngsalpan. Utover dagen mindre vind i Nordland og Troms, men om kvelden igjen vestlig kuling på Helgeland og mer nedbør, da som regn i lavlandet, melder Meteorologisk institutt nå i kveld.

Norwegian

Trafikken på Tromsø lufthavn Langnes har vært tidvis forsinka i hele dag og i kveld på grunn av snøværet og vinden.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

Det er også stor skredfare mange steder i Troms, og det kommer det fortsatt til å være i dagene framover. I morgen, tirsdag, varsles skredafre på nivå fire for Kåfjord kommune, mens det i flere andre kommuner i Troms varsles nivå tre. Begge nivåer betyr svært labile snøforhold i bratte fjellsider.

Les mer detaljert skredvarsel her: varsom.no - Snøskred