NRK Meny
Normal

Trafikkaos i Harstad: Flere tar sykkelen fatt

Sama-krysset i Harstad fører til kilometer lange køer. Flere velger å sykle for å spare tid og unngå køfrustrasjon.

Bilkø i Harstad

Flere tusen biler må passere veiarbeidet som pågår i Harstad. Det fører til langstrakte køer.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Veiarbeidet med rundkjøringen til 100 millioner kroner fører til kilometer lange køer, og flere tar heller sykkelen fatt for å unngå frustrerende ventetid.

– Vi holder på å asfaltere og har vært nødt til å stenge kjørebanen og ha lysregulering og manuell dirigering store deler av døgnet, sier anleggsleder for Harstadpakken, Kristian Tollefsen.

Tollefsen anslår at rund 15000 biler som kjører fra sentrum og via Sama-krysset i løpet av døgnet.

– Fra Sama og nordover mot Bergseng så er det rundt 11 000 biler som passerer i døgnet, så at det fort blir kø her sier seg selv egentlig, sier Tollefsen.

Bilkø i Harstad

Flere tusen biler står i løpet av dagen i kø ved Sama-krysset i Harstad.

Foto: Martin Mortensen / NRK

En av dem som har tatt sykkelen fatt for å unngå ventetiden er Britt Anita Bergersen. Sykkelen bruker hun ikke så ofte til vanlig, men har valgt å ta den i bruk mens veiarbeidet pågår.

– Jeg bor ikke så langt unna så det lar seg fint gjøre. Jeg tror kanskje jeg sparer 10–15 minutter på å sykle, det avhenger jo litt av hvor lang køen er, sier Bergersen.

Normalt til helgen

– Det tar dessverre den tiden det tar, og vi har ikke så mange andre valg da det er få omkjøringsmuligheter her oppe. Så da er den løsningen som vi har nå det eneste alternativet, sier Tollefsen.

– Hvor lenge må folk belage seg på at det vil være kø her?

– Vi kommer til å holde på utover ettermiddagen og kvelden og muligens gjennom natten også. Det vil være som normalt fra klokken syv frem til fem på ettermiddagen på torsdag. Fra ettermiddagen vil vi fortsette asfalteringen.

Men frustrasjonen til bilistene som må sitte i kø kan kanskje være over før helgefreden senker seg.

– Hvis alt går bra og ingenting går imot oss så skal vi kunne åpne riksveien og trafikken som normalt fra fredag morgen, avslutter Tollefsen.