NRK Meny
Normal

Tør du å utfordre Kystjegerkommandoen til duell?

Kystjegerkommandoen inviterer til kappestrid i Harstad 20. mai. Selv har de vunnet kampen om å fortsatt være egen enhet i Forsvaret.

Kystjegerkommandoen inviterer til kappestrid.

Fullt så heftig blir det nok ikke i duellene mot de sivile aktørene. Men Kystjegerkommandoen lover fart og action.

Kystjegerkommandoen inviterer til KJK Challenge, hvor de utfordrer ulike bedrifter i byen. Både brannvesenet, politiet, kommunen og Statoil skal møte den topptrente Forsvarsavdelingen til dueller.

– Vi satser på en festdag i sentrum. Vi hadde en flott dag med over 1.500 besøkende i fjor, og jeg håper vi fortsetter tradisjonen i år. Så vil vi vise fram avdelingen og ha en demonstrasjon med eksplosjoner, fart og action, sier sjef Klaus Johansen i kystjegerkommandoen i Harstad.

Det hele skal avsluttes med en sporty konkurranse mot de sivile utfordrerne. Det starter med roing, deretter skal en tung ball kastes fra skulderhøyde, og flere beintøffe konkurranser.

– Men vi satser på å vinne i år også. Vi har et slagord om at det er den best forberedte som har flaks, så vi satser på at det hjelper også her.

Ro til å utvikle noen av de beste soldatene

Og bakteppet for årets konkurranse er lysere enn den har vært de tidligere årene.

Sjefen for Sjøforsvaret har bestemt å utvikle Kystjegerkommandoen i Harstad og skaffe avdelingen nytt utstyr. Det skjer etter at avdelinga først var foreslått nedlagt, men Stortinget har bestemt det motsatte.

– Det har skapt ro og vil bidra til å utvikle noen av landets beste soldater, sier Johansen.

Han ser lysere på tiden som venter for Kystjegerkommandoen.

– For familiene, så var det nok en lettelse siden de har levd med usikkerhet i to år. For avdelingen merket vi ikke så mye forskjell, vi har levert operativt i hele perioden. Det viser noe av kvaliteten, man har levert profesjonelt selv om man har noe å stri med i forhold til fremtiden, sier Johansen.