NRK Meny
Normal

Tommel opp for separate fortau på Tromsøbrua

Mandag morgen ble fotgjengerne og syklistene på vei til jobb i morgenrushet de første til å teste ut den nye løsningen med separate fortau over Tromsøbrua.

Gjert-Henrik Vedeler

Gjert-Henrik Vedeler (t.v) og dirigent Einar Johannessen følger med.

Foto: Sander Lied Edvardsen / NRK

Hver eneste morgen er det mange som benytter seg av brua og en løsning hvor fotgjengere og syklister benytter hver sin side av brua har vært etterspurt lenge.

– Det er en fryd å se hvordan flere syklister viser tommel opp og er fornøyd med at Tromsøbrua nå har blitt separert, sier prosjektleder for Sykkelbyen Tromsø, Gjert-Henrik Vedeler, som er på plass for å se hvordan det går denne første dagen.

Byutvikling

Det er Statens vegvesen og fylkeskommunen som har gjort dette for å forebygge møteulykker og konflikter på brua. Da Tromsøbrua sto ferdig i 1960 var Tromsø by betydelig mindre og ferdselen på fortauet dermed ikke like stor som nå.

– Brua er ikke tilrettelagt for den trafikken som trafikken som har kommet med årene, og dermed må vi gjøre det vi kan for å legge forholdene til rette.

De neste fire dagene er vil det stå folk på hver side av brua for å informere om endringen og dirigere trafikken rett.

– Dette er en endring som innebærer vi må endre et 55 år gammelt adferdsmønster. Folk går og sykler på gammel vane. Med skilting og bemanning håper vi at folk får det med seg og at og at dette vil gå ganske greit.

Sykkelbyen Tromsø

Syklistene suser forbi.

Foto: Sander Lied Edvardsen / NRK

Rekordrespons

Responsen på sosiale medier har ikke latt vente på seg og det har foreløpig vært svært få, om noen, negative tilbakemeldinger å få.

– Vi har hatt en kjemperespons, rekordrespons. På Sykkelbyen Tromsøs Facebook-side har over 12 000 lest nyheten. Og vi får veldig god respons fra syklistene, dette har de virkelig lengtet etter, smiler Vedeler fornøyd.

Når turistsesongen starter til våren og sommeren vil Sykkelbyen Tromsø være på igjen med informasjon slik at trafikken på fortauet skal flyte smidig også da.