NRK Meny
Normal

Tok kvelertak på politibetjent – dømt til fengsel

Da politiet prøvde å bringe inn en mann etter et slåssing på byen, svarte mannen med å angripe de to politibetjentene.

Kirkenes sentrum

En mann er dømt for vold mot to politibetjenter og en forbipasserende i Kirkenes sentrum.

Foto: Lars Erlend Øymo / NRK

Nå er mannen dømt til 30 dager fengsel i Øst-Finnmark tingrett.
Hendelsen skjedde i gågata på Kirkenes i fjor høst. Den nå dømte mannen var sterkt beruset, og ifølge dommen angrep han en annen mann han traff på gata.

Han presset da den forbipasserende mannen i bakken og slo han i hode og skuldre gjentatte ganger. Dette ble observert av en militærpolitibetjent som varslet politiet om hendelsen.

Ukjent offer

En politibetjent oppsøkte da mannen, og ba han forlate Kirkenes sentrum. Mannen etterkom ikke dette kravet, og politiet valgte derfor å bringe han inn til politistasjonen.

Den dømte kjente ikke offeret fra tidligere.

Under pågripelsen slo mannen en av politibetjentene i halsen. Ifølge dommen mistet politibetjenten synet for en kortere periode etter slaget, og fikk hodesmerter i etterkant.

Mistet pusten

Etter på tok mannen kvelertak på en annen politibetjent slik at begge falt i bakken. Etter hvert strammet han taket slik at politibetjenten ikke fikk puste. Betjenten har forklart at hun oppfattet situasjonen som kritisk.

For disse hendelsene dømmes mannen til 30 dagers fengsel. Retten mener det er straffeskjerpende at mannen utøvet vold mot flere personer samme kveld.