NRK Meny
Normal

Tøff start for Medkila

Toppserien i fotball for damer startet i dag. Harstadlaget Medkila fikk en tøff start på sesongen, og tapte 0 - 3 mot Avaldsnes.

brasil

Rosana dos Santos Augusto og Debora Christiane de Oliveira sørget for at Avaldsnes tok tre poeng i dag.

Foto: Alf-Robert Sommerbakk

– Vi møtte et veldig godt lag, som sikkert vil kjempe om medaljer i år. Det er meget god kvalitet på spillerne, og det er mange gode utenlandske profiler, sier Medkilas trener Roy Berntsen.

Damene i Medkila IL møtte mandag ettermiddag Avaldsnes IL på hjemmebane.
Etter 16 minutter satte Debora Christiane de Oliveira inn et mål for Avaldsnes, og hjemmelaget kjempet hardt frem mot pause for å utligne.

Etter pause glapp dessverre taket, og Oliveira fikk inn sitt andre mål etter syv minutter. Rett før slutt satte også Rosana dos Santos Augusto inn et mål, og kampen endte til slutt 0 - 3 til Avaldsnes IL.

Fortjent seier

– Vi visste det kom til å bli tøft. Vi hadde en jevn førsteomgang hvor vi også henger med og skaper en del sjangser, men i andre omgang tar de over. Det er ikke ufortjent at de vinner selv om vi jobber bra gjennom hele matchen, i dag møtte vi et bedre lag, sier Berntsen.

Han innrømmer at det er en tøff måte å starte sesongen, men at det er noe de vil riste av deg.

– Vi vet at på en god dag så kan vi ta poeng fra alle, men i dag gikk det ikke. Sett under ett kan vi ikke si noe på det, sier han

Vil holde på plassen

Medkila-Trondheim-Ørn

Bildet er fra sist Medkila spilte mot Kolbotn.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Medkila havnet på niendeplass i toppserien i fjor, og håper å holde på plassen i år og. Neste kamp er mot Kolbotn i Oslo.

– Vi må ta med oss at vi jobber steintøft og spiller godt. Det handler om å sette mulighetene vi får, i dag har vi en del sjanser som vi ikke setter, sier han.

Han tror ikke tapet i dag vil plage laget lenge.

– Jentene har det bra, de evner å se at vi har gjort en god jobb i dag. De har gitt alt, da kan man ikke forlange noe mer fra spiller- eller trenerrollen. Nå handler det om å nullstille og trene til neste kamp, sier Berntsen.