To personer tiltalt i milliardskandalen

Administrerende direktør for Kraft og Kultur er sammen med en annen person nå tiltalt for grov svindel i Kraft og Kultur-skandalen.

troms kraft

Troms Kraft avslørte i 2011 at feilføringer i regnskapet til datterselskapet Kraft & Kultur hadde kostet dem over 1,5 milliarder kroner.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk

I november i 2011 kom det frem at 1,5 milliarder kroner var feilført i regnskapene til Troms Krafts datterselskapet i Sverige, Kraft & Kultur. Et tall som senere ble oppjustert til to milliarder.

I april i 2012 ble administrerende direktør i Kraft & Kultur, Boris Benulic, pågrepet og varetektsfengslet i saken sammen med flere andre personer.

Boris Benulic avviser straffskyld i saken. Her fra et intervju med NRK i 2012:

Video Avgått toppsjef i Kraft & Kultur

VIDEO: Avgått toppsjef i Kraft & Kultur, Boris Benulic, har tidligere avvist overfor NRK at han har gjort noe galt.

Nå har svenske Økokrim, Ekobrottsmyndigheten, tatt ut tiltale mot Benulic og en av de andre som var siktet i saken.

De to er tiltalt for grovt svindel og/eller grov bokføringsbrudd, skriver svenske Økokrim i en pressemelding.

– Jeg har tatt ut deltiltale for regnskapsåret 2003. Det gjelder en balansepost i årsregnskapet, som påvirker resultatet. Posten påløpte inntekter er blåst opp med 150 millioner kroner, sier aktor Lennart Gollard i presseskrivet.

Svenske Økokrim har også sett på regnskapsårene fra og med 2004 til og med 2010. Om det også blir tatt ut tiltale for disse årene blir klart i august.

– Det er en svært komplisert sak, blant annet fordi deler av regnskapsinformasjonen ikke har blitt tatt vare på, sier Gollard.