To havnet i sjøen: – De er i live, men våte og kalde

Begge de to personene som havnet i havet i Malangen tirsdag morgen er reddet opp fra sjøen i live.

Malangen

Her fisket de to som falt i sjøen.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Vi fikk melding fra et øyenvitne om at to mann som var ute og satte garn hadde havnet i sjøen. Melder tok selv affære, og dro ut i egen båt til ulykkesstedet, rundt 150 meter fra land, sier operasjonsleder Gunnar Baardsen til NRK.

Det var kort tid etter klokka ni mandag morgen at meldingen kom om at to personer hadde havnet i sjøen nær Bakkeby, som ligger i Malangen i Balsfjord kommune i Troms.

– Den ene av de to er reddet inn på land, den andre er reddet opp i sin egen båt. De er våte og kald, men i live, sier Baardsen rundt klokka 09.45.

De to mennen ble friskmeldt av ambulandepersonell på stedet, og kjørt hjem.

Full utrykning etter melding om ulykke

– Vi har blitt varslet om at to personer har havnet i havet i området ved Bakkeby i Balsfjord kommune. Vi har varslet Hovedredningssentralen, ambulanse og dykkere, sier operasjonsleder Gaute Hoff til NRK kort tid etter at den første meldingen kom.

Kort tid etter kommer beskjed på Twitter om at en av de to er hentet opp av havet.

Laster Twitter-innhold

– Den siste meldingen vi fikk gikk ut på at de som er på stedet har klart å snu båten, fått en av de to som havnet i sjøen på land, og følte seg sikre på at de ville få opp den andre også, sier Frode Iversen hos hovedredningssentralen Nord-Norge.

Han forteller at de følger situasjonen, men så langt ikke har rykket ut med mannskap.

– Vi holder oversikt over situasjonen uten å plage dem som driver redningsarbeidet for mye, sier Iversen.

Var ute og satte garn

Det er rundt null grader og vindstille i området. Den første meldingen om ulykken kom kort tid etter klokka 9 mandag morgen.

– Jeg ser det foregår en aksjon og et helikopter fra forsvaret holder på og flyr over vannet, sier Morten Bakkeby til NRK.

Han bor rundt fire kilometer fra ulykkesstedet og sier det trolig er en åpen båt som drev og dro opp fiskegarn som har gått rundt.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «To i havet» i nytt vindu