Normal

To milliarder tilbake på skatten

I disse dager betales det ut store summer til skattebetalere i Nord-Norge.

Norske penger

Nordnorske skattebetalere blir 2,1 milliarder rikere.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Fredag denne uka får den første runden skattebetalere i de tre nordligste fylkene litt ekstra penger å rutte med før sommerferien. Da kommer første runde av utbetaling av skattepengene.

Ifølge en pressemelding fra skatteetaten får folk i Nord-Norge tilbake til sammen 2,1 milliarder kroner på skatten. Det der i alt 216 000 nordnorske arbeidstakere som får penger tilbake på skatten i løpet av denne uka.

Baksmell

I Nordland, Troms og Finnmark er det 39 000 personer som får baksmell på skatten. De må betale til sammen 381 millioner kroner i restskatt.


Det er hovedsakelig de som har levert selvangivelsen elektronisk, eller som ikke har lagt inn noen endringer på selvangivelsen som får penger nå.

De som må vente på skattepengene er de som leverte selvangivelsen for sent, de som fikk utsatt frist for å levere og selvstendig næringsdrivende.

22 milliarder

33 000 personer som ikke har oppgitt ligningsverdien på boligen sin må også vente.

På landsbasis betales det ut 22 milliarder i den første runden av skatteoppgjøret. Norske skattebetalere må til sammen betale 2,8 millioner i restskatt.

Totalt er det utlignet skatt og avgift for over 228 milliarder kroner, vel 3 milliarder mer enn ved junioppgjøret i fjor.