Tja, så hvor ble det egentlig av go'været?

– Vi har å gjøre med noen uvanlig seigliva skyer, sier meteorologen.

Været

SEIGLIVA LAVTRYKK: Det varslede gode været har latt vente på seg. Dette er utsikten fra redaksjonen i NRK Troms klokken 16.45 tirsdag

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Meteorologen lover oss nå at det blir godt vær i påsken.

Det gode været har latt vente på seg. Fredag i forrige uke fortalte værvarslinga i Nord-Norge at det skulle bli fint vær fra mandag, men det har det ikke blitt. Lavtrykket har ikke villet pakke og dra.

Seigliva skyer

Snøen laver fortsatt ned, mens statsmeteorolog Anita Ager-Wick slår av en prat med NRK. Hun har god tro på at skittværet snart sendes sørover:

– Vi har nå noen usedvanlig seigliva skyer som gir litt lett snø i mesteparten av fylket. Planen er at dette gradvis skal trekke seg sørover utover ettermiddagen og kvelden. Forhåpentligvis får vi et lite gløtt av sol i nord innen dagen er omme, mens lenger sør blir det nok skyet, forteller hun.

Samtidig er det strålende påskevær på Spitsbergen. Ager-Wick forteller at Troms snart kommer etter:

– Med tanke på de røde dagene, ser det meget lovende ut, sier hun.

– Kanskje med et lite forbehold om grensetraktene, der det kan bli litt spredt snø og være noe skyet til tider. I og med at det kommer vind fra øst blir det ellers opphold og mye sol over alt ellers i fylket.

Opphold på Spitsbergen

I morgen blir det først vekslende vær i Troms:

– I morgen er det en mulighet for at vi kan få noen skyer og litt spredt snø i natt og først på dagen. Men etter hvert blir det oppholdsvær og en del sol. Vi vil få vind fra øst som gradvis øker utover dagen, og i morgen kveld må vi nok vente oss en liten kuling på de mest utsatte stedene, sier Ager-Wick.

Temperaturen kan komme til å bikke over til pluss ut på dagen når sola begynner å ta, men foreløpig ikke som varmt som i Longyearbyen med rundt seks grader i dag.

I morgen blir det ikke fullt så bra på Spitsbergen:

– I morgen blir det opphold og noe sol. Unntaket er aller lengst sørøst på øya der det kan bli litt spredt snø. Det blir ingen store temperaturendringer.