NRK Meny
Normal

Tirpitzhammeren fra Europris

Dykker fant igjen hammeren sin på Qxl. Da hadde den blitt antikk.

Annonse fra Qxl.no

Den omtalte annonsen fra Qxl.no.

Foto: Faksimile fra Qxl.no

Thomas R. Hansen fra Tromsø er en erfaren dykker, og har mange ganger dykket på vraket av Tirpitz utenfor byen, og alle som har vært nede på vraket vet at hammer og skrujern er et must, i tilfelle man kommer over spennende suvenirer.

På et dykk tidligere i år mistet han hammeren, og ble derfor ganske så overrasket da hammeren dukket opp på Qxl.no . Da som et antikt samlerobjekt, skriver dykking.no .

– Denne ble brukt av smeden på Tirpitz, funnet på vraket. Merket 1000g på toppen. Er litt slitt men ikke mye etter så lang tid på havets bunn, skriver selgeren i annonsen, og forlanger 500 kroner for hele stasen.

Litt av en verdiøkning altså, sett i forhold til at hammeren ble kjøpt på Europris for omtrent 80 kroner, og bare hadde noen ukers fartstid på vraket.

Dagen etter hammeren ble lagt ut for salg opplyser en som visstnok har 25 års erfaring som smed at hammeren ikke er en smedhammer, men en mekanikerhammer, en såkalt slager/mokker. Dette ble behørig påpekt av selgeren i annonsen, men hammeren forble en antikvitet fra Tirpitz.

Auksjonen ble avsluttet etter fem dager, uten at noen valgte å kjøpe hammeren og uten at noen reagerte på at hammeren var merkelig lite slitt etter omtrent 60 år på havets bunn.