TILs nye spiss debuterer neppe i Tyrkia

Slobodan Vuk (27) skadet før avreise til Tyrkia, har kun trent alternativt i Belek.

Slobodan Vuk

Slobodan Vuk intervjues av Nordlys før avreise til Tyrkia. Der trener han foreløpig kun alternativt.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tromsø ILs nye spiss, Slobodan Vuk, sliter med en overbelastning oppe i høyrebeinet, og får neppe sin debut i TIL-trøya under treningsleiren i Tyrkia.

– Han spiller helt sikkert ikke torsdag. Og det spørs om han rekker søndagens kamp, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til NRK.

TIL skal spille mot slovakiske AS Trencin (nummer seks i ligaen) torsdag – og Krasnodar fra Russland (nummer fem i ligaen) på søndag.

Johansen har bedt TILs nye millionspiss ikke å stresse med å bli kampklar i Tyrkia.

– Har vil kanskje prøve seg på vanlig fotballtrening etter den første kampen, men dette er ikke noe vi stresser. Så får vi se om han kan rekke søndagens kamp, det er vel tvilsomt.

Vuk skadet

Slobodan Vuk er fikk behandling på TILs nest siste trening før Tyrkia-turen. Sloveneren sliter fortsatt med skaden, og kan ikke spille kamp torsdag.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Neppe en langvarig skade

Det var på den nest siste treningen før avreise til Tyrkia at den slovenske spissen fikk smerter i forbindelse med avslutningstrening i Skarphallen.

– Ikke noe alvorlig, sa Vuk til NRK da.

Men uansett utsetter belastningsskaden hans debut i TIL-trøya. Trolig vil han få sine første minutter med TIL-drakten på mot Sandefjord eller Lillestrøm på La Manga i midten av februar.

– Vi har også en del andre skader. I tillegg trener Ulrik Yttergård Jenssen med Groningen mens vi er i Tyrkia. Så vi er litt tynne i forhold til de to kampene her nede, sier Svein-Morten Johansen.