Tilbys ny kontrakt i FC København

Solbakken tror Høgli blir.

Tom Høgli

Tom Høgli spiller sin A-landskamp nummer 49 mot Ungarn i kveld. Nå er han ønsket med videre i FC København. Og det kan utsette den planlagte returen til Tromsø.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det er slett ikke sikkert landslagsback Tom Høgli (31) returnerer til Tromsø IL i 2016 – slik alle TIL-fans håper på. FC København ønsker nemlig å beholde Norges visekaptein også etter at kontrakten går ut om et halvt år.

– Ja, vi er i dialog med Tom og agenten hans om en ny kontrakt, samtalene har så vidt startet, sier FC København-trener Ståle Solbakken til NRK.

Og Solbakken legger ikke skjul på at han er optimist med tanke på å beholde Høgli i minst en sesong til.

– Ja, det er jo en grunn til at vi har begynt å snakke sammen om disse tingene. Signalene fra spiller og agent er positive.

– Så du er sterk i troen på at Høgli forlenger kontrakten?

– Ja, det er jeg.

Solbakken: – Bunnsolid

Etter det NRK forstår, kan det være snakk om å forlenge med ett år.

– Lengden har vi ikke snakket så mye om. Men dette er jo ganske enkelt. Tom blir i København til han returnerer til Norge, noe annet er det ikke snakk om. Men en 5-årskontrakt blir det ikke, sier Solbakken.

Ståle Solbakken

FC Københavns trener Ståle Solbakken under en Champions League kampen mot Real Madrid i 2010. Nå vil Solbakken gjerne beholde Tom Høgli i klubben. Og tror på enighet på nyåret.

Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix

– Hvorfor vil du forlenge med Høgli?

– Fordi han har vært bunnsolid for oss, kan spille på begge backene og er godt likt både som spiller og person i gruppa her. Tom bidrar på alle mulige måter i klubben, sier Solbakken om sin norske back.

Fristet til å bli i København

Tom Høgli sjøl er fristet av å forlenge karrieren i Danmark. Både han og familien trives i København. Og FCK er en storklubb som kjemper om titler hver eneste sesong.

Men han vil ikke si for mye framtida akkurat nå som to viktige landskamper står for døren.

– Her er det to scenarier. Enten blir vi lenger i Danmark. Eller så flytter vi nordover. Det blir nok tatt en avgjørelse om ikke altfor lenge. Vi får bare se. Det er en ganske enkel og grei situasjon å forholde seg til, i hvert fall, sa Høgli til NRK på onsdagens pressetreff.

Ståle Solbakken regner med at dette er avklart senest i januar.

I Tromsø IL har man vært klar over at FCK har kommet på banen.

– Vi har hørt om det, ja, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Fortsatt er alt opp til Tom selv. Om han kommer nå, om et halvt år eller om ett år. Vi vil uansett være på banen for å sjekke ut hva som skal til for at han velger å komme hjem igjen. Så får vi se, sier Johansen.