NRK Meny
Normal

Tilbyr Gelius prestestillinga på Ibestad

Einar Gelius vil vurdere å takke ja til Ibestads tilbud om stillinga som prest.

Einar Gelius

Einar Gelius tilbys nå prestestillinga i Ibestad, som Hålogaland bispedømmeråd ikke ville gi ham.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Tirsdag ble det klart at Hålogaland bispedømmeråd ikke vil tilsette Gelius i den ledige stillinga. Tirsdag kveld har derimot Ibestad kirkelige fellesråd vedtatt å tilby ham stillinga og finansiere den selv.

– Jeg er svært glad for tilbudet fra Ibestad om prestestilling; Men jeg vil tenke meg om, og besøke menigheta. Jeg er utrolig glad for engasjementet, men dette kommer brått på, sier Gelius til NRK.

Tirsdag kveld fikk Einar Gelius beskjeden; Ibestad kirkelige fellesråd tilbyr ham ei prestestilling, faktisk også mulighet for forlengelse.

– Jeg får sove på det litt, og se hva jeg tenket om noen dager, sier han.

Det var etter at flertallet i Hålogaland bispeddømmeråd valgte ikke å tilsette Gelius på Ibestad at det kirkelige fellesrådet i kommunen gikk til det uvanlige skrittet å på egen hånd tilby ham stilling. Frank Steinsvik er kirkeverge.

– Vi flytter rundt på noen stillingshjemler vi allerede har for å få dette til, vi har noe vakant. Dersom han takker ja, så vil vi ha boøig klar til ham relativt raskt. Vi håper å få han opp hit i løpet av et par uker for å treffe oss, sier Steinsvik.