NRK Meny
Normal

Tilbudt ny kontrakt i Rangers

Harstad-gutt vurderer også retur til Norge. Tromsø følger med.

Thomas Kind Bendiksen på Rangers-trening

Thomas Kind Bendiksen på Rangers-trening mandag. Harstad-gutten er tilbudt ny kontrakt i Rangers.

Foto: Emma Vass

Harstad-gutt og Glasgow Rangers-proff Thomas Kind Bendiksen (21) er endelig skadefri. Og glad for at den skotske storklubben har tilbudt ham en ny kontrakt. Selv om det bare dreier seg om en 1-årskontrakt.

– Jeg har blitt tilbudt en forlengelse av kontrakten her av Rangers, men ingen ting er underskrevet ennå. Jeg tenker fortsatt på hva som er best for meg å gjøre, sier Kind Bendiksen til NRK.

– Jeg var veldig fornøyd når jeg ble tilbudt en forlengelse her, det er veldig positivt i og med at jeg har vært veldig plaget med skader de siste par åene, sier Thomas Kind Bendiksen.

Kne-operert i Umeå

Han ble operert i kneet i Umeå i oktober i fjor. Og har først de siste par ukene trent for fullt med A-laget til Glasgow Rangers.

– Etter en lang periode på sidelinja er det utrolig godt å være tilbake. Nå koser jeg med fotballen igjen. Og håper at sjansen til å være involvert rundt A-laget i kamp snart dukker opp, sier Kind Bendiksen.

Kan tenke seg Tromsø

Flere norske eliteserieklubber har forhørt seg om situasjonen til Harstad-gutten, som tidligere har markert seg på aldersbestemte landslag for Norge. Tromsø IL er blant dem som følger med, klubben var på banen med et konkret tilbud da Kind Bendiksen valgte Rangers for tre år siden.

– TIL er utrolig spennende med mye ungt og mange nordnorske spillere, sier Kind Bendiksen.

– Skulle TIL være interessert, er selvfølgelig det smigrende, slutter Kind Bendiksen.

Tromsø følger med

Og på Alfheim har man ikke glemt talentet fra Harstad.

– Thomas er en spiller vi synes er interessant og som vi følger med, sier sportsdirektør Morten Kræmer til NRK.

– Så dette er en spiller dere vurderer inn mot mot sommerens overgangsvindu?

– Ja, det er det. Men først må skadesituasjonen til Thomas avklares. Og så vil det også være avgjørende hva han selv velger å gjøre. Vi er klar over situasjonen hans i Skottland og at kontraktens hans går ut i sommer. Så vi følger med, slutter Morten Kræmer.