Tilbakeslag for TILs førstekeeper

Kongshavn: – Det er kjedelig ikke å stå i mål igjen på noen uker til.

Gudmund Kongshavn

Gudmund Kongshavn er satt på sidelinja enda noen uker etter å ha fått et tilbakeslag i forhold til kneskaden.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tromsøs førstekeeper Gudmund Kongshavn må bruke enda noen uker før han er kampklar igjen.

En delvis avrevet sene over kneskålen har satt 25-åringen ut av spill i tre måneder. Et tilbakeslag gjør at det ennå er uvisst når Kongshavn er aktuell for A-laget igjen. Akkurat nå er han langt unna å kunne stå i eliteserien.

– Sånne seneskader kan være litt problematiske, sier Kongshavn til NRK.

– Jeg har nok tatt et lite steg ned igjen. Så det er klart, det er kjedelig ikke å stå i mål igjen på noen uker til. Men man må bare forholde seg til realitetene. Og jobbe ut i fra det, sier Kongshavn.

Ikke spilt siden 1. juli

Kongshavn var kanskje TILs beste spiller i vårsesongen. Men etter å ha spilt den første kampen etter EM-pausen – borte mot Lillestrøm 1. juli – har keeperen vært satt ut av spill.

Han gjennomgikk en spesial-operasjon i Oslo og var på vei tilbake.

Så kom tilbakeslaget.

Kongshavn Ingebrigtsen

Gudmund Kongshavn storspilte mor RBK på Alfheim i vår. Og fikk skryt av RBK-trener Kåre Inebrigtsen. Men når det spørs om Kongshavn rekker kvartfinalen mot Rosenborg 21. september.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Vi har tatt belastningen ned et par hakk i forhold til der vi var etter kampen mot Aalesund (5. august, red. anm.). Jeg opplevde mer smerte. Og da måtte vi roe litt ned, sier Kongshavn, som etter noen dager med fri i Oslo er i gang med treningen igjen, dog ikke for fullt.

Men når han er tilbake, det vet han ikke.

– Og så er det jo sånn at når man har vært ute en stund – og Filip (Loncaric, red. anm) har vært god, så kan jeg ikke heller forvente å spasere inn igjen på laget med en gang jeg er skadefri, sier Kongshavn.

Tror ikke resten av sesongen ryker

Ha vil ikke spekulere i når han kan være tilbake. Men tror ikke resten av sesongen ryker, som tilfellet var i fjor. Da stod han kun tre seriekamper i mai.

– Jeg vil ikke spekulere i det. Jeg håper og tror at jeg skal være fit for fight igjen en god stund før vi avslutter i november. Jeg håper jeg har enda mer å bidra med i år, slutter Gudmund Kongshavn.