NRK Meny
Normal

Ledet sin første TIL-trening på 11 år

Bård Flovik (49) er tilbake i Tromsø IL for å hjelpe Gutan opp til eliteserien igjen etter nedrykket i fjor.

Bård Flovik (49) er tilbake i Tromsø IL for å hjelpe Gutan opp til eliteserien igjen etter nedrykket i fjor.

Bård Flovik ledet Gutan på feltet for første gang siden høsten 2003.

I 2003 fulgte Bård Flovik (49) med i dragsuget ut av Alfheim da Trond Johansen fikk sparken som hovedtrener etter svake resultater i eliteserien. Nesten 11 år senere er Flovik tilbake på feltet med Gutan – i formiddag ledet han årets første fotballøkt i Skarphallen. Guttelandslagstreneren får en sentral rolle i jobben med å få Tromsø IL opp igjen etter nedrykket i fjor.

– Det forsåvidt på feltet – og det å coache – som har vært mitt liv i 20 år nå. Så dette var råartig, sier Bård Flovik til NRK etter økta i Skarphallen.

Med stort engasjement ga Flovik beskjeder til spillerne om hvordan han ville ha det.

– Jeg ønsker å være tydelig, jeg ønsker å være aktiv, jeg ønsker å være klar og få spillerne til å forstå hva jeg er ute etter, sier Flovik.

Nilsen i bakgrunnen

Hovedtrener Steinar Nilsen fulgte årets første økt med ball i bakgrunnen.

– Bård kan tilføre oss mye – først og fremst på bakgrunn av sin erfaring. 25 år på trenersiden sier sitt. Han er flink å sette standard på kvalitet, sier Steinar Nilsen, som er den som skal styre trenerteamet i TIL i 2014.

Fra tribunen fulgte sportssjef Svein-Morten Johansen med den nytilsatte treneren klubben har hentet fra Norges Fotballforbund.

– Bård er en dyktig fagmann som vi kommer til å få mye nytte av i framtida, sier Johansen.

Koppinen kjenner Flovik

Fjorårets kaptein Miika Koppinen hadde Flovik som trener i 2003 – før styret bestemte seg for å hente inn Terje Skarsfjord på høsten.

– Bård har alltid vært faglig og teoretisk veldig sterk. Og det ser ut til at han har blitt enda bedre på feltet. Han kommer utenfra med nye idéer og jeg tror Bård og Steinar kan utfylle hverandre godt, sier Miika Koppinen til NRK.

TIL spiller årets første treningskamp mot Bjørn Johansens Finnsnes IL 5. februar. Uka etter reiser Gutan til La Manga.