TIL ute av cupen: – Vi får ikke noen bedre mulighet enn dette

Cupeventyret er over for Tromsø etter 1–0 tapet mot Lillestrøm. TIL-spillerne er skuffet over at de mange sjansene ikke høstet noen mål på bortekampen.

Thomas Lehne Olsen

Thomas Lehne Olsen klarte ikke å score på sin store dobbeltsjanse under kampen mot Lillestrøm.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

I den 4.-runden i NM-cupen tapte Tromsø kampen mot Lillestrøm, som fikk ét mål i andre omgang. Dermed er cupdrømmen til TIL over, og nå handler det om å holde seg i Tippeligaen.

Kampen var i perioder preget med gode målsjanser for TIL, men det ble bare med det.

Hadde LSK «på gaffelen»

Simen Wangberg mener «Gutan» spilte med selvtillit gjennom kampen, men maktet ikke å få noe overtak eller scoringer på Åråsen.

Viking

TIL-forsvarsspiller Simen Wangberg.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Vi hadde dem egentlig «på gaffelen» lenge i andre omgangen, men det er vanskelig å spille mot Lillestrøm når de leder med ét mål. Vi prøvde helt til fløyta gikk, sier Wangberg til NRK.

– Det så lovende ut etter 1. omgang og dere spilte veldig bra. Hvor skuffet er du nå?

– Jeg er selvfølgelig veldig skuffet. Vi sliter i serien nå, men vi må bare ta med oss det positive vi gjør prestasjonsmessig. Vi jobber veldig mye med vårt eget spill på treninger, og det gjør vi godt i kamp også. Det er de små marginene som vi fortsatt har litt å gå på.

Sterkt forsvar

Wangberg mener de var solide i forsvar, men sier det er veldig kjedelig at Marco Tagbajumi klarte å få inn et mål for LSK.

Tromsøs Thomas Lehne Olsen

TIL-spiss Thomas Lehne Olsen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Thomas Lehne Olsen hadde en dobbeltsjanse på overtid, men klarte ikke å score.

– Det er ikke godt nok dessverre. Vi er nødt til å begynne å sette sjansene våre hvis vi skal ha et håp om å overleve i Tippeligaen, sier Olsen tydelig skuffet.

Olsen skryter også av et sterkt forsvar gjennom kampen.

– Det er veldig surt at vi foran ikke leverte, sier Olsen.

– Hva tenker du om at cupeventyret stopper nå?

– Det er klart det er kjedelig, vi får ikke noen bedre mulighet enn det vi hadde i dag. Å ha 7–8 sjanser i løpet av kampen uten å klare å score går ikke, avslutter Olsen.