TIL tapte kampen i Kristiansand. Ved slutt ble resultatet 3-1 til Start.

åsen

Kanskje blir det mer å juble for i kveld, når Gjermund Åsen og TIL møter Start på bortebane.

Kristiansand (NTB):

17 år gamle Kristoffer Ajer satte spikeren i kista da Start slo Tromsø 3-1 i eliteserien i fotball søndag.

Start-unggutten har vist gode takter i innledningen av årets sesong og havnet igjen i fokus hjemme mot Tromsø. Tromsø presset på for en poenggivende utligning i annen omgang i Kristiansand, men i sluttminuttene var det i stedet Ajer som fikk siste ord.

Lekström i fokus

Etter en litt kronglete start på come back-sesongen i eliteserien, vant TIL sin første kamp borte mot Aalesund forrige helg.

20 år gamle Heigre havnet for øvrig også litt overraskende i begivenhetens sentrum. Tromsøs førstekeeper Benny Lekström har fått kritikk ved flere tilfeller i sesongåpningen, og søndag kom svensken igjen i fokus i Kristiansand.

Benny Lekstrøm

Allerede etter ni minutters spill tok hjemmelaget ledelsen da et hjørnespark fra Andreas Hollingen gikk rett i mål. Ballen hadde mye skru og gikk over hodet på en forfjamset Lekström.

For Tromsø-keeper Lekström fortsatte problemene. Etter 19 minutter nølte svensken utilgivelig på et tilbakespill og måtte se Starts måltyv Mathias Vilhjalmsson snappe ballen og trille den inn i det tomme målet til 2-0.

Da hadde åpenbart Tromsø-trener Steinar Nilsen fått nok. Snaut ti minutter senere ble Lekström tatt av banen og erstattet med 20 år gamle Pål Vestly Heigre.

Sjanserikt

Tromsø spilte seg stort opp utover i første omgang og kom til flere store sjanser. Start-keeper Håkon Opdal viste klasse med flere feberredninger, men etter en drøy halvtime måtte han gi tapt.

Da mottok Tromsø-spiss Zdenek Ondrasek ballen på litt heldig vis inne i feltet etter en fint raid av Mikael Ingebrigtsen. Alene med Opdal satte Ondrasek inn reduseringen.

Etter pause skapte Tromsø mange gode sjanser, men Opdal var i det helt umulige hjørnet.

Med søndagens seier har Start åtte poeng i årets eliteserie. Tromsø er under streken med sine fire.