NRK Meny
Normal

TIL sjekker Yttergård Jenssen-løsning

Vil koste 2 millioner kroner. Sjekker med investorer.

Ulrik Yttergård-Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen kan være på vei tilbake til Tromsø og TIL. Men foreløpig vil ikke TIL-ledelsen si så mye om saken.

Foto: Gunnar Grindstein / nrk

Tromsø Idrettslag sjekker muligheten med å hente hjem Ulrik Yttergård Jenssen. 20-åringen har ennå ikke signert for en ny klubb – først og fremst på grunn av krav om kompensasjon fra hans tidligere klubb Lyon.

– Ulrik har fått et navn i Europa. Men per nå så ligger han på ei hylle som vi sliter med økonomisk, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til NRK – på direkte spørsmål om klubben jobber med Yttergård Jenssen.

– Men er det ikke mulig å få hjelp økonomisk for å lande en slik overgang?

– Det er vanskelig for meg å si nå. Det må man ta etter hvert, sier Johansen.

Pris: 2 millioner kroner

Etter det NRK forstår vil det koste TIL rundt 2 millioner kroner å signere Yttergård Jenssen, på grunn av at Lyon har krav på en utdannings-kompensasjon etter sine tre år i franske storklubben.

Lyon har så langt nektet å fire på det klubben har krav på. Nederlandske NEC Nijmegen skal ha fått avslått et tilbud på halvannen million kroner.

NRK vet at TIL-ledelsen har vært i kontakt med investormiljøet i Tromsø for å sjekke ut om det er vilje til å bidra med penger for å hente hjem en av byens fremste talenter. Ulrik Yttergård Jenssen har spilt fast på det norske U21-landslaget det siste året.

En annen løsning kan være et lån i banken – et lån med avdragsfrihet som kan tilbakebetales ved neste spillersalg.

Spillere som kan begeistre

Sportssjef Svein-Morten Johansen er ikke spesielt lysten på å kommentere hvor hardt klubben jobber med å få til en løsning med Yttergård Jenssen, som jo er nødt til å finne seg en ny klubb.

– Generelt kan jeg si at vi er ute etter spillere som vi er ganske sikre på kan være med å bidra her. Lokale profiler som er ute og som kan skape begeistring. Og bygge laget over tid. Men ut over det kan jeg ikke kommentere noe mer rundt Ulrik, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.