NRK Meny
Normal

TIL scorer nesten ikke mål: – Vi må ha mer råskap

Tromsø IL skapte flest sjanser, men måtte likevel reise tomhendte hjem fra Åråsen fredag. TILs nye trener Bård Flovik mener laget må øke kvaliteten offensivt for å ta poeng i kampene som kommer.

Bård Flovik

Bård Flovik var fornøyd med mye av det guttene presterte på Åråsen, men mener laget har en jobb å gjøre på motstanderens banehalvdel.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Gjermund Åsen, Magnus Andersen og Zdenek Ondrásek hadde hver sin sjanse til å score for Tromsø mot Lillestrøm, men Arnold Origi reddet hjemmelaget hver gang.

Lillestrøm skapte på sin side én målsjanse i løpet av 90 minutter, og den omsatte Malaury Martin i mål. Dermed ligger TIL fremdeles på nedrykksplass, ni serierunder før sesongslutt.

– Vi har overvekt av sjanser, og de skal ikke score på den de har. Det er en corner der ballen går hit og dit og ender opp i mål, og det er litt sånn det er for oss nå. Vi er alene med keeper to ganger, pluss at han (Origi) har en fantastisk redning på den siste dødballen, men det er lov å ha god keeper, sier Flovik til NTB.

Ga mersmak

TIL ligger nest sist, og det brenner et blått lys med tanke på å unngå nedrykk for annen gang på tre sesonger. Lagets største problem ligger foran motstandernes mål. På sine siste fire kamper har laget bare scoret ett mål.

– Vi må bygge på det her. Vi må bygge på en type press og forsvarsspill som gjør oss stabile. Vi må selvfølgelig øke kvaliteten offensivt og skape enda flere sjanser. Tre til fire sjanser på bortebane er ok, men vi kunne tenkt oss et par til. Vi må også ha råskap i boksen, altså å score på sjansene våre, sier Flovik.

Han ledet TIL for første gang siden Steinar Nilsen overraskende fikk sparken. Til tross for tapet, ga opplevelsen mersmak for den ferske hovedtreneren.

– Det var gøy. Jeg har vært profesjonell fotballtrener i 15-20 år i forskjellige funksjoner, og jeg trives godt.

God stemning

Flovik vil likevel ikke snakke om han vil ha jobben permanent.

– Det skal ikke jeg svare på for klubben. De må gi meg beskjed om hva de vil, så må jeg heller komme med et svar i etterkant av det, sier han.

Den midlertidige treneren er godt fornøyd med stemningen i laget siden Nilsen måtte gå på dagen onsdag.

– Den har vært veldig fin. Det har vært stor entusiasme, godt humør og jeg synes også treningene har hatt god kvalitet, sier han.

Neste oppgave for «Gutan» er serieleder Rosenborg på Alfheim. Der er poeng en bonus, men i neste kamp kommer Mjøndalen på besøk nordover. Den kampen må vinnes.