TIL-kamp avlyst på grunn av snøvær

Været satte en stopper for oppgjøret mellom Tromsø og Strømgodset.

Avlyser TIL-kamp

Dommer Sigurd Kringstad tok beslutningen om å avlyse søndagens eliteserieoppgjør på Alfheim ett kvarter før kampstart. Lagene var enige i beslutningen.

Foto: TIL

Årets første eliteseriekamp på Alfheim er avlyst på grunn av kraftig snøvær. Det bekrefter både Tromsø Idrettslag og Norges Fotballforbund.

Det har snødd kraftig i Tromsø det siste døgnet, og banemannskapene har jobbet på spreng for å holde matta fri for snø. Det hjalp ikke, for like før avspark klokka 1800 besluttet dommer Sigurd Kringstad at kampen måtte utsettes.

– Jeg tok avgjørelsen i samråd med begge lagene. Både trenerne og lagkapteinene var enige i beslutningen, sier Kringstad.

Ifølge dommeren ble kampen avlyst av både sportslige og sikkerhetsmessige hensyn.

– Det var en tung beslutning å ta, men i dag var ikke værforholdene gode nok til å gjennomføre en kamp. Både jeg og lagene gledet seg til kampen, og vi prøvde i det lengste å få det til, men det gikk dessverre ikke, sier Kringstad

Tromsøs Morten Gamst-Pedersen mener imidlertid man i det minste burde forsøkt å avvikle kampen.

– Jeg tror man var litt kjapp på avtrekkeren. Man kunne jo avventet en halvtime for å se om det ble litt klarvær, sier Gamst-Pedersen, som isteden for kamp, valgte å trene.

TIL-kamp avlyst

Banemannskapene jobbet på spreng i timene før avspark, men forgjeves.

Sikkerhetshensyn

Ifølge Norges Fotballforbund var det en riktig beslutning å avlyse kampen.

– Tromsø har tatt alle mulige forholdsregler og iverksatt alle nødvendige tiltak. Men det snøværet vi fikk inn mot kampen er umulig å gardere seg mot. Dommeren hadde ikke annet valg enn å utsette kampen. NFF vil beramme kampen på nytt så raskt som mulig i samråd med klubbene, skriver Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Simo Valakari

TIL-trener Simo Valakari støtter beslutningen om å avlyse kampen.

TIL-trener Simo Valakari støtter beslutningen om å avlyse kampen.

– Det var en riktig avgjørelse, for vi må tenke på sikkerheten til spillerne. Nå er det så glatt at man ikke kan stå på føttene. I tillegg er det dårlig sikt. Jeg skjønner at fansen er skuffet, i tillegg var flere av spillerne som ville at kampen skulle gå. Men nå er beslutningen gjort, og vi ser fremover mot neste kamp, sier Valakari.

Skeptisk til tidlig seriestart

Også Strømgodset-trener Tor Ole Skullerud kaller avlysningen en riktig avgjørelse.

–Her var det ikke mulig å gjennomføre noe annet enn snøballkrig. Det var tilnærmet umulig å få gjennomført en ordentlig fotballkamp på dette underlaget. Det handler om sikkerheten til spillerne, sier Skullerud.

Også under sesongåpningen for en uke siden, ble kamper avlyst på grunn av snøvær. Skullerud er kritisk til den tidlige seriestarten.

– Dette har ikke vært et vellykket eksperiment. Man har vært maks uheldig med vær og vind både på Østlandet og lenger nord. Ikke bare er det vanskelig å avvikle selve kampene, det handler også om klubbenes økonomi. Nei, det har ikke vært noen god start på årets eliteserie, mener Skullerud.

Ifølge Norges fotballforbund finne en ny dato for kampen så snart som mulig.

PS! Tromsø spiller mandag treningskamp mot TUIL, på Alfheim. Da ventes det også snøvær, om enn ikke like intenst som på søndag.

TIL-kamp avlyst

Skuffete supportere på veg hjem, etter beskjeden om avlysningen.