NRK Meny
Normal

TIL i Høgli-møte i Brussel

– Positive samtaler, sier TILs sportssjef.

Tom Høgli

Billedtekst: Tom Høgli kan bli TIL-spiller igjen til sommeren – selv om klubben spiller i 1. divisjon. Tirsdag møtte han TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Foto: Johs Kalvemo / NRK

Tromsø IL satser tungt på å få Tom Høgli (29) tilbake i løpet av 2014-sesongen – selv om klubben spiller i 1. divisjon – og Høgli er en av lederfigurene på A-landslaget.

Tirsdag ettermiddag hadde TILs sportssjef Svein-Morten Johansen et flere timer langt møte med Club Brügge-proffen på flyplassen i Brussel.

– Ja, vi hadde en lang og god prat i går ettermiddag, bekrefter Svein-Morten Johansen overfor NRK.

Ville vise hva klubben tenker

Han understreker at det er viktig for TIL å vise både Høgli og alle andre at klubben mener alvor – selv om 2013-sesongen endte med et skuffende nedrykk.

– Vi ønsker å vise at vi er her – for å si det sånn. Og derfor ville vi møte Tom, legge fram våre planer og tanker for klubben for framtiden, sier Johansen.

– Oppfatter du det slik at Høgli vurderer TIL som et reelt alternativ – selv om dere spiller i 1. divisjon neste år?

– Om vi ikke hadde rykket ned, er jeg ganske så sikker på at Tom hadde returnert til Tromsø. Han er glad i klubben og det vi står for. Og selv om vi nå skal spille i 1. divisjon neste år, så oppfatter jeg Tom slik at vi er et reelt alternativ. Men du får nesten spørre han selv om dette, svarer Johansen.

Ble solgt i 2011

Høgli ble solgt fra Tromsø til Club Brugge for drøye 10 millioner kroner sommeren 2011. Etter en del motgang i starten, har 29-åringen etter hvert etablert seg på laget i den belgiske storklubben. Han står med 67 seriekamper (1 mål) for Brugge.

Dermed har han også vunnet igjen plassen på A-landslaget. Og i de to siste landskampene, ble Høgli utnevnt til kaptein. Han står med 38 A-landskamper.

Brugge la sist sommer fram et tilbud om ny kontrakt til nordmannen. Men Høgli har drøyd med å svare – fordi kona og sønnen flyttet tilbake til Tromsø og doktorgrad-studier der etter bryllupet hjemme på Evenskjer.

Dersom Høgli ikke forlenger med Brugge, kan han forlate klubben gratis til sommeren.

Vil bygge laget rundt Høgli

I TIL ser man på Høgli som en spiller man kan bygge laget rundt de neste sesongene.

– Han har en profil som passer oss perfekt, sier TILs sportssjef, som så det som svært viktig å få møte Høgli før han reiste videre til Moldova og torsdagens kamp mot FC Sheriff i Europaligaen.

– Når ser du for deg en avklaring på om Høgli faktisk kommer tilbake til Tromsø?

– Det er vanskelig å si. Nå har vi fått lagt fram hva vi tenker, så får vi bare vente å se hva som skjer, slutter Svein-Morten Johansen.

Tom Høgli har ikke vært tilgjengelig for kommentar så langt i dag.