NRK Meny
Normal

TIL gikk på hårfint tap mot serietoeren

TIL tapte 1-0 da de gjestet Vålerenga på Ullevaal fredag kveld.

Kent-Are Antonsen mot VIF

Kent-Are Antonsen og hans lagkamerater kjempet hardt i hovedstaden, men det holdt ikke mot Vålerenga.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Det ble for tøft for «Gutan» da de gjestet Vålerenga fredag kveld. Ghayas Zahid scoret vinnermålet etter 19 minutter spill på Ullevaal. Gjestene klarte aldri å utligne etter Zahids tidlige ledermål.

Men TIL var så absolutt med på å skape kamp i hovedstaden.

Åpnet best

Allerede etter syv minutter var Gjermund Åsen fryktelig nære. Playmakeren fikk ballen like utenfor 16-meteren, etter en gjenvinning av Zdenek Ondrasek. Lysluggen nølte ikke og ladet kanonen. Dessverre for gjestene smalt ballen i treverket.

Syv minutter senere var TIL på ferde igjen. Magnus Andersen spilte igjennom en smart pasning retning Marcus Hansson. Sistnevnte var bare centimeter fra å få med seg ballen alene med keeper.

Scoret på sin første sjanse

Så var det Vålerenga sin tur. Og på sin første virkelig store sjanse fikk vertene uttelling. Engas offensive midtbanespiller, Ghayas Zahid fikk ballen inne i TILs 16-meter, skar inn og plasserte ballen enkelt i mål via to TIL-forsvarere.

Etter målet styrte hjemmelaget banespillet inn til pause, og kunne gå i garderoben med 1–0 på resultattavlen.

Andre omgang startet litt som den første, og Ondrasek var ikke langt ifra å utligne da han fyrte i vei et skudd fra 13 meter.

Steinar Nilsen

Trener Steinar Nilsen mener laget leverte godt i fredagens tap.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Nærmere kom ikke gjestene, og Vålerenga kan ta med seg tre poeng inn i medaljekampen. For TILs del venter en tøff kamp for å unngå nedrykk.

– Det ville ikke vært mye å si på om TIL hadde fått med seg ett poeng her, sa TV2s kommentator Egil «Drillo» Olsen like før kampslutt.

– Vi kom hit med såret stolthet. Vi stod frem som et godt fotballag, og vi har målsjanser her til å få oss en scoring på Ullevaal, sa Steinar Nilsen til TV 2 etter kampen.

– Det er det eneste jeg synes er trasig etter denne kampen, det er rett og slett utur, sa Tromsø-treneren.

Zahid scorer

Her sender Ghayas Zahid Vålerenga i ledelsen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Se nøyaktig hvordan kampen utviklet seg i vår direkteoppdatering nederst i saken.

Optimister før kampstart

Bortekamp mot Vålerenga ser på papiret ut til å bli en tøff affære for et TIL-lag som sliter i bunnstriden. Vertene er på sin side en av medaljefavorittene. Men TIL-guttene har tro på seier og tre poeng, til tross for at lagene kjemper i hver sin ende av tabellen.

– Vi skal slå dem med å være bunnsolid og defensiv. Ta krigen først, og så tar vi spillet etter det. Om vi klarer det blir det her veldig bra, sier Remi Johansen like før avreise.

Magnus Andersen står med seks mål denne sesongen. Han tror statistikken hans kan se enda bedre ut når sluttsignalet går i kveld.

– Det bruker å gå bra mot Vålerenga, så jeg håper på ett mål eller to mål i dag, sier han.

Men selv om Andersen er målkåt før kampstart blir det viktigste å holde nullen på Ullevaal.

– Det defensive blir viktig i kveld etter sist kamp. Vi skal stenge igjen bak, og ta noen solide overganger. Der skal jeg være, avslutter Andersen.

Laster innhold, vennligst vent..