NRK Meny
Normal

TIL-direktøren: – Jeg har vært skjelven i to uker

Nyheten om at Trond Mohn ville kjøpe Alfheim arena, gjorde noe med administrerende direktør i TIL, Ulf Johansen.

Mohn-gave

Styreleder i TIL Holding, Per Aronsen, og administrerende direktør i TIL, Ulf Johansen, møtte pressen fredag.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Jeg har vært skjelven i 14 dager, helt siden jeg fikk vite om dette, sier Ulf Johansen.

Torsdag kveld ble offentlig kjent at milliardæren Trond Mohn har kjøpt hele idrettsbygget ved Alfheim Arena i Tromsø.

Ideen kom da Mohn var i Tromsø for å motta beviset om at han er æresmedlem i klubben i mars. Under en lunsj på den nye brakkeriggen til «Gutan» ble milliardæren informert om stoda i klubben, og bestemte seg fort for å bidra.

Han skal kjøpe de to etasjene på Alfheim stadion som eies av Alfheim arena. Klubben skal så leie de to etasjene for ei krone i året, og kan disponere lokalene etter ønske. Av eventuelle leieinntekter skal halvparten gå til vedlikehold og forefallende arbeid på bygget, de øvrige 50 prosentene disponerer TIL som de vil.

– Dette gjør at vi endelig kan tenke langsiktig, sier Johansen.

Måtte ta økonomiske grep

Som en del av de økonomiske grepene TIL har vært tvunget til å gjøre, flyttet klubben til en brakkerigg utenfor stadion i april i år.

Det har vært uenighet om hva som skal skje med lokalene på Alfheim. På den ene siden var det stilt spørsmål om TIL kunne flytte ut av lokalene på Alfheim. På den andre side hevdet Tromsø kommune at dersom lokalene skulle brukes til noe annet enn som et idrettsbygg, måtte festekontrakten reforhandles. Det hele kunne havnet i retten.

– Det har for så vidt vært en fin prosess i det siste, og vi nærmet oss en løsning. Men at Trond kom med denne løsningen gjør det hele enklere for oss, sier styreleder i TIL holding, Per Aronsen.

Nilsen tar ikke av

Steinar Nilsen

TIL-trener Steinar Nilsen mener Trond Mohns bidrag til klubben er uvurderlige.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Men selv om TIL nå kan senke skuldrene litt med tanke på økonomien, vil klubben fortsette sin stramme økonomiske styring.

– Vi har budsjetter å forholde oss til. Det er viktig at vi må trygge fremtiden og fortsette å tenke forsiktig, så får vi heller se hvordan økonomien bli om noen år, sier Ulf Johansen.

Heller ikke hovedtrener Steinar Nilsen tror at han nå kan kaste seg hemningsløst ut på spillermarkedet.

– Vi må stabilisere økonomien, og bygge gode rammer for fremtiden, sier han.