NRK Meny
Normal

Theodorsen: – Hadde ikke drømt om en slik sesong

Silje Theodorsen (20) lå en uke på sofaen med sykdom før NM. Likevel imponerte hun på dagens 5-kilometer.

Silje Theodorsen

Silje Theodorsen har imponert denne sesongen. Her fra et verdenscuprenn på Lillehammer.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Skijenta fra Kvaløysletta Skilag har ligget syk en stund, og ladet opp på sofaen før NM i Harstad.

– Ut fra forberedelsene jeg har hatt er jeg kjempefornøyd. Jeg hadde fantastiske ski og kunne ikke gått et sekund fortere enn jeg gjorde, sier hun.

Theodorsen endte som nummer ti, 50,9 sekunder bak Kathrine Harsem, som tok gullet. Samtidig ble Theodorsen nummer tre i U23-konkurransen, som var en del av dagens løp.

– Jeg skulle egentlig ikke dra til Harstad, så jeg hadde i hvert fall ikke drømt om dette, sier Theodorsen.

5-kilometeren i Kilbotn. Sist ut blant de 149 damene som skal knive om NM-gull er Marit Bjørgen og Therese Johaug. Også Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Heidi Weng og Martine Ek Hagen, som vant gull i går, Marthe Kristoffersen og Ragnhild Haga går.

Drømmesesong

Tromsø-jenta har hatt en veldig god sesong. I sin første sesong som senior har hun vist seg frem i verdenscupen, der hun blant annet slo Justyna Kowalczyk på 5-kilometeren på Lillehammer i desember.

Under NM del 1 på Røros ble hun nummer 10 på 10-kilometeren, mens sprinten endte med et fall i semifinalen.

I U23-VM derimot, gikk hun helt til finalen på sprinten, som endte med sølv.

– Jeg har hatt en fantastisk sesong. Det er utrolig moro å gå på ski om dagen. Nå må jeg bare fokusere på å ta små steg og ta til meg det jeg kan av lærdom av de beste her, sier Theodorsen.

Fornøyd trener

Også trener for team Nord-Norge, Jostein Vinjeruis, har latt seg imponere av ungjenta fra Tromsø.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene til Silje. En tiendeplass på i NM hadde vi ikke trodd å før sesongen, nå har hun fått flere slike prestasjoner.

– Hva skal til for at Silje tar nye steg neste sesong?

– Hun har funnet en oppskrift som fungerer for henne. Hun må bare bygge nivået gradvis, og er helt klart i posisjon for å gjøre det. Men hun må være tålmodig. Hun er bare 20 år, og er allerede kommet langt for sin alder, sier Vinjeruis.

5-kilometeren i Kilbotn. Sist ut blant de 149 damene som skal knive om NM-gull er Marit Bjørgen og Therese Johaug. Også Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Heidi Weng og Martine Ek Hagen, som vant gull i går, Marthe Kristoffersen og Ragnhild Haga går.