NRK Meny
Normal

Theodorsen anses som Tromsøs svar på Therese Johaug

Tromsøjenta Silje Theodorsen tikket inn som nummer 14 på tremila i Holmenkollen søndag, og er høyaktuell for å bli talsperson for Morgendagens helter.

Silje Theodorsen

Silje Theodorsen kom på 14.-plass under verdenscuprennet i 30 km fellesstart langrenn for kvinner i Holmenkollen søndag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Langrennsløperen Silje Theodorsen fra Tromsø går for Kvaløysletta Skilag, og deltok i dag på 30 kilometeren i World Cup i Holmenkollen.

U23-løperen endte til slutt på en 14. plass etter tunge skiforhold i regn og snø. Anna Svendsen ble nummer 37 og Lovise Heimdal nummer 45.

I skimiljøet blir talentet ansett som morgendagens store skihåp, og en arvtaker etter Marit Bjørgen, Therese Johaug og ambassadør for Morgendagens Helter, Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Ikke helt uventet kom flere av de norske stjernene på pallen, men også den yngre garde viste stort potensial i dagens renn.

Stor favoritt på hjemmebane

Med en 14. plass for Silje Theodorsen mener flere at hun beviser hva hun er i ferd med å bygge opp for fremtiden.

I en pressemelding skriver Morgendagens helter at

«Hun er en stor favoritt på hjemmebane. Flere i skimiljøet mener det er distanserenn som er hennes største styrke, og mange anser henne som Tromsøs svar på Therese Johaug».

Tydelig læringsfokus

U23-jenta har flere meritter bak seg, blant annet sølv i U23 VM klassisk i 2015 og gull i Vinter-OL for ungdom i 2012. Talsperson for Morgendagens helter-programmet til Statoil mener hun er morgendagens store håp.

– Det som kjennetegner morgendagens helter og talentene vi støtter er høy innsats over lang tid, en sterk indre glød for det man driver med og et tydelig læringsfokus. Silje har uten tvil disse egenskapene. Hun er en rollemodell, sier sponsorsjef Cathrine Instebø.