NRK Meny
Normal

Thea kan bli Norges nye barnestjerne

Blant over 700 bidrag, ble Thea Floer Kulsengs sang valgt ut til å delta i finalen i MGP Jr. Det kan gi henne stjernestatus blant norske barn.

MGP Junior

Thea Floer Kulseng (til høyre) fra Harstad skal delta i MGP Junior med sangen «Du gjør mæ så glad», som hun har skrevet sammen med bestevenninnen Vilde Seime Johansen.

– Det var en stor opplevelse å bli plukket ut. Da kom tårene, sier 12 år gamle Thea Floer Kulseng fra Harstad.

7. november er det klart for finale i MPG Jr. 2015. På scenen skal ti unge artister fremføre sangene sine. 10 artister som er plukket ut blant over 700 innsendte bidrag.

Én av dem er Thea fra Harstad, som har skrevet låten «Du gjør mæ så glad» sammen med bestevenninnen Vilde Seime Johansen.

– Jeg liker å skrive sangene og dikte, men jeg er ikke så veldig glad i å synge, forteller Vilde.

– Så hun skriver teksten, så hjelper litt til, så blir det en sang, og så synger jeg. det er slik vi jobber, sier Thea.

Mange har fått sitt gjennombrudd i MGP Jr.

Og skulle hun gå til topps, kan det være starten på en stor karriere.

Agnete Johnsen

Agnete Johnsen vant sammen med The BlackSheeps og låta «Oro jaska beana» i 2008. I voksen alder har hun gjort det bra som artist.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Hvem husker ikke The BlackSheeps' låt «Oro jaska beana», som tok ikke bare tok musikkinteresserte barn med storm, men også de voksne, da The BlackSheeps vant MGP Jr. i 2008?

Etter seieren har bandet vært gjennom en intern strid, men også deltatt i MGP for voksne, og vokalist Agnete Johnsen har gjort det stort i blant annet «Stjernekamp» på NRK, og fått sin teaterdebut i «Trollmannen fra Oz» på Hålogaland Teater.

Marcus og Martinus

Marcus og Martinus Gundersen vant MGP Jr. i 2012.

Og hva med tvillingene Marcus og Martinus Gundersen, som vant MGP Jr. i 2012, og nå er ute med nytt album, eller Sval Rosenløw Eeg som har fått spilletid på både P3 og MP3 etter at hun vant i 2011

Video MSUS12100611-trenger

Sval vant i 2011.

Foto: Nyhetsspiller

Selv om det er lenge til finalen, har Vilde Seime Johansen et godt råd til venninnen sin for at Thea skal kunne vinne MGP Jr:

– Hun må bare kose seg og ha det gøy.