NRK Meny
Normal

Tett i teten

Fjestad klarte å holde ledelsen helt inn til Karasjok. Men bare så vidt.

Finnmarksløpet 2008 - Levajok
Foto: Mathias Skaar

Stein Håvard Fjestad kom inn til Karasjok klokken 18:59, og bare fire minutter senere dukker Harald Tunheim opp. Og Trond Ørslien dukket opp 13 minutter etter Fjestad.

Dermed tyder alt på at det blir en ekstremt spennende dag i morgen, med de to siste etappene inn til Alta.

ALT OM: Finnmarksløpet

Mistet forsprang

Fjestad kan fortelle at han trodde Tunheim og Ørslien hadde dratt fra Tanadalen da han kom inn, men at dette ikke var grunnen til at han dro rett gjennom. Han har fulgt planen sin hele veien, og føler at det har vært vellykket.

På de siste to milene inn mot Karasjok har Fjestad mistet nesten hele forspranget han hadde til Tunheim og Ørslien, men tar ikke det så tungt.

Han pleier nemlig å stoppe hver time for å gi vann til hundene, og hadde et slikt stopp like før Karasjok som han mener må være årsaken til at de to andre tok igjen så mye av forspranget hans.

Gleder seg

På spørsmål om han gleder seg til morgendagen, hvor han skal legge ut med henholdsvis bare fire og 14 minutters forsprang, ler Fjestad.

- Det gjør jeg egentlig ikke, men jeg er jo nødt til å være med.

Tunheim på sin side, ser frem til utkjøring i morgen.

- Det blir veldig spesielt å kjøre ut og kunne se hverandre hele tiden. Hvis du stopper og gir hundene mat, så vil de andre kunne se det, og handle deretter.

Han har aldri opplevd et så tett race før, i fjor hadde han ti minutter på Tore Bergeby ut fra Karasjok.