NRK Meny
Normal

Tenåringsgutt påkjørt av vogntog

En gutt på 17 år ble tirsdag ettermiddag sendt til sykehus etter en trafikkulykke på Tverrforbindelsen i Tromsø. Skadene beskrives som moderate.

Ulykke

Ulykken skjedde i rushtiden tirsdag ettermiddag.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Vi har ennå ikke fått noen rapport fra våre folk på stedet, men det er på det rene at vedkommende som ble påkjørt oppholdt seg i veibanen. På et eller annet vis har han kommet over i veibanen, men vi vet ikke hvorfor, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NRK.

I 15-tiden tirsdag ble en 17 år gammel gutt påkjørt av et vogntog på Tverrforbindelsen i Tromsø. Fotgjengeren ble etter ulykken sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

Nødetatene kom fram kort tid etter ulykken siden sykehuset ikke ligger langt unna. Ifølge pressevakta ved UNN skal gutten ha pådratt seg moderate skader.

– Situasjonen er stabil og han er til videre oppfølging. Det er ikke alvorlige eller livstruende skader, sier kommunikasjonsrådgiver Per-Christian Johansen ved UNN til NRK litt over klokken 17.

Flere vitner

Foreløpig har ikke politiet full oversikt over hendelsesforløpet, men flere vitner har meldt seg til politiet.

Sjåføren av vogntoget har ikke fått noen reaksjoner fra politiet.

– Han blir ivaretatt av arbeidsgiver, sier Meyer.

Ifølge avisa iTromsø er det Transport Nord som eier vogntoget som var involvert i ulykken. Daglig leder Steinar Øverås dro direkte til stedet da han hørt om ulykken.

– Jeg dro hit for å støtte opp om sjåføren. Dette er jo en tragisk hendelse, sier Øverås til avisa.

Trafikken sperret

Ulykken skjedde mellom Mortensnes og Scandic-hotellet, og trafikken ble sperret i begge retninger.

Tverrforbindelsen er en av de mest trafikkerte veistrekningene i Nord-Norge, og forbinder flyplassen og handelsparken på Langnes med sykehus- og universitetsområdet i Breivika på Tromsøya.

– Trafikken er i ferd med å gå tilbake til det normale, men vi har fortsatt litt etterarbeid, sa operajonsleder Meyer cirka klokken 16.30.