NRK Meny
Normal

50 ansatte i Telenor på Finnsnes mister jobbene sine

Telenor har i dag vedtatt å legge ned avdelingen sin på Finnsnes. 50 ansatte mister jobbene sine.

Demonstrasjoner Finnsnes

De femti telenoransatte som nå mister jobbene sine, får tilbud om jobb ved andre avdelinger eller sluttpakke.

Foto: Arild Dag Moe / NRK

De ansatte har fått tilbud om andre jobber i Telenor, blant annet ved avdelingen i Harstad. Ansatte som ikke har mulighet til å begynne å jobbe et annet sted vil få tilbud om sluttpakker og hjelp til å få ny jobb utenfor Telenor.

De ansatte har protestert og demonstrert mot nedleggingsplanene, som ble lekket i begynnelsen av mars i år. Telenor har tidligere meldt at de skal spare 500 millioner kroner og si opp 450 ansatte. De ansatte reagerte kraftig da det ble kjent at å legge ned avdelinga på Finnsnes var en del av de foreslåtte kuttene.

– Vi har fått skryt fra ledelsen for godt arbeid, at avdelinga går godt, sa tillitsvalgt Gunnar Bertheussen under en demonstrasjon 29. mars.

For tre år siden flyttet han til Finnsnes da avdelinga i Bardu ble lagt ned. Nå mister han arbeidet også her.

Håper ansatte vil fortsette i Telenor

Demonstrasjoner Finnsnes

Ansatte, politikere og folk fra lokalsamfunnet protesterte mot nedleggingsplanene, men ble ikke hørt.

Foto: Arild Dag Moe / NRK

Årsaken til at Telenor legger ned avdelingen sin på Finnsnes, er i følge selskapet at konsernet har fått lavere inntekter på grunn av at færre bruker fasttelefon og at prisene på mobiltelefoni har gått ned.

– Det er svært viktig for oss å understreke at vi ønsker å ta med oss videre våre flinke kolleger på Finnsnes, og vi håper at flest mulig vil takke ja til å jobbe andre steder i Telenor. De av våre medarbeidere på Finnsnes som ønsker å prøve ut arbeid ved en annen kundeserviceavdeling og ukependle får mulighet til å gjøre det i seks måneder. Dersom de ikke ønsker å jobbe videre på nytt sted vil de fortsatt motta sluttpakke, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen, i en pressemelding