NRK Meny
Normal

Telekrøll hindret ambulansehjelp

Det ble dramatisk i Vardø da svikt i Telenor-nettet førte til at en ikke fikk kontakt med AMK-sentralen i en krisesituasjon.

Tove Ovesen fra Vardø fikk ikke tak i AMK-sentralen da en arbeidskollega ble skadet under flyttearbeid.

Årsaken var en feil på nettet til Telenor sist onsdag, noe Ovesen hevder har skjed mange ganger.

- Dramatisk

Hun beskriver situasjonen som svært dramatisk;

- En jeg jobber sammen med skulle bære et kjøleskap, men så ramla han. Da fikk han kjøleskapet over armen og fikk et kutt i armen ikke langt unna pulsåra. Vi prøvde å ringe ambulansen fra alle telefonene i nær omkrets men fikk bare opptatt alle steder. Men så fant vi en telefon som hadde Netcom, og da fikk vi svar, forteller Ovesen.

- Flaks

Men det tok ifølge Ovesen over et kvarter før arbeidskollegaen fikk hjelp. Hun mener det bare var flaks som hindret at det gikk mye verre på grunn av svikten i Telenor-nettet.

- Det var kanskje bare et par centimeter unna pulsåra og jeg vet ikke hvor lenge man kan blø, sier hun.

Ovesen hevder at Telenor sitt nett i Vardø over flere år har vært ustabil.

Vil undersøke

Dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen bekrefter at de hadde sambandsproblemer den dagen, og beklager feilen. Han vil nå undersøke om de har problemer med nettet i dette området

- Jeg vil ikke si at vi har hatt mye problemer i Vardø. Vi har hatt en tilsvarende sak det siste halve året så vidt jeg husker. Men hvis det medfører riktighet skal vi selvsagt ta tak i det, sier Amundsen.