NRK Meny
Normal

Telefon-nettet tilbake i Lavangen

Beboerne i Lavangen i Troms var uten både telefon og interenett lørdag etter brudd i Telenor sitt nett. Søndag morgen er imidlertid alt tilbake til normalen igjen.

Telenor har nye problemer med mobilnettet

Telenor har problemer med mobil og fastnettet i Lavangen. Også Netcom har problemer med sitt telefonnett, men der skal det være dekning.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Rundt klokka 15 lørdag mottok Midtre Hålogaland politidistrikt melding om at Telenors telefoninett i Lavangen kommune var nede. Dette gjelder både fasttelefon og mobiltelefon.

Feilen ble lokalisert og reparatør sendt ut. De håpet at nettet ville være oppe og gå igjen klokka 20.00 lørdag kveld.

Klokka 18.15 var nettet tilbake, men kort tid etter kom det igjen melding om feil. Da ble det sagt at rettingen ikke var på plass før klokka 02 natt til søndag.

– Vi så oss da nødt til å iverksatt beredskapstiltak. Det ble derfor satt opp en sattelittelefon som innbyggere kunne bruke i en akuttsituasjon. Den ble satt opp på Lavangsheimen hvor det finnes en operativ sattelittelefon, sier rådmann Erling Hanssen i Lavangen kommune.

NetCom hadde også problemer med sitt mobilnett, og det kan være forstyrrelser på tele- og datatrafikken også her. De skal likevel ha dekning i området.

Politiet satte inn en politipatrulje i området, for å patruljere fram til feilen var løst.

– Nå er vi glad alt er på plass igjen, og at vi har kontakt med omverdenen med telefon og internett, sier rådmannen søndag morgen til NRK.