NRK Meny
Normal

Tar skoleveien tilbake

Foreldreutvalget, rektor og elever ved Bergseng skole i Harstad, jubler over kommunal innsats for tryggere skolevei. Nå kan foreldrene slutte å kjøre elevene helt fram til skolen.

Created by InfoDispatcher

Onsdag formiddag kunne FAU-representanter overrekke kake til kommunens ansatte, som har klart å bygge ny gangvei til skolen på rekordtid. Bare tre uker har det tatt fra start til mål. Rektor Noralf Leitring er imponert.

– Det er foreldreutvalget som skal ha æren for dette, sammen med en velvillig kommune. Nå kan vi glede oss over mindre biltrafikk rundt skolen, sier rektor.

Skummel skolevei

For nå håper foreldreutvalget og rektor det blir slutt på bilkjøring fram til skoledøra.

– Det er det som har vært problemet, sier representant for trafikksikkerhet i FAU ved skolen, Hege Lagesen. Mange foreldre velger å kjøre ungene helt fram til skolen, i stedet for å slippe dem av på droppsonen ved hovedveien. Veien ved skolen er smal og trang og med mange små unger på vei til og fra, oppstår det fort trafikkfarlige situasjoner når bilene skal manøvrere seg fram.

Hege Lagesen

Hege Lagesen er med i trafikksikkerhetsrepresentant for foreldrene ved Bergseng skole

Foto: Martin Mortensen / NRK

Trygg vei å gå på

Det som i dag er blitt en flott bred gangveien som bukter seg i terrenget opp mot skolen var tidligere bare en bratt sti. Da kunne det by på problemer å komme seg opp når det var vått og spesielt om vinteren. Da var gjerne bakken dekket av is, forklarer Trym Hognestad som går i fjerde klasse.

– Da var det ikke så enkelt å komme opp, og litt skummelt å komme seg ned, sier han. Nå blir alt mye enklere.

Trym Hognestad

Trym Hognestad er glad for den nye skoleveien, de siste meterene til skolen.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Men med den flotte veien, mener Hege Lagesen det ikke finnes unnskylding for å la vær å gå den siste etappen til skolen.

– Snart får vi lys og når vinteren kommer vil veien også bli strødd. Bergseng skole vil ta skoleveien tilbake, dette er et skritt i riktig retning, sier den engasjerte trafikksikkerhetsansvarlige.